Surat Pekeliling

campaign image campaign image campaign image campaign image

They Read

Wednesday, January 8, 2014

nombor-nombor kecemasan malaysia

haluuuu
Entry tahun 2014 ni saya mulakan dgn senarai nombor2 yg mungkin kita akan perlukan suatu hari nanti
termasuklah nombor nombor kecemasan mahupun yang tak cemas ;)

TQ buat adik manis, Marya Hana yg share nombor2 ni dkt saya ye ;)

NOMBOR KECEMASAN
Polis & Ambulan  999
Kebakaran 994
Pertahanan Awam 991
Dpd Telefon Bimbit 112

TNB 15454
Telekom (kerosakan) 100
Operator - Domestic 101
Permintaan No Telefon103
Perkhidmatan Telegram  100
Operator - Antarabangsa 101

BADAN BERKUASA TEMPATAN
DBKL 03 2693 4531
MPAJ 03 4296 8000
MPK 03 3371 6044
MPPJ03 7956 3544
MBSA 03 5510 5133
MPSJ 03 8026 3131

JABATAN KERAJAAN
Bank Negara 03 2698 8044
Bukit Aman 03 2262 6222
Customs 03 6201 6088
Domestic Trade 03 2274 2100
KWSP 03 2694 6566
Foreign Affairs 03 8887 4000
Home Affairs 03 8886 8000
Sumber Manusia03 8886 5000
Kastam 03 2093 9181
Jabatan Hasil 03 6201 7055
JAKIM 03 8886 4000
JPJ03 2094 5666
KLSE 03 2026 7099
Meteorology 03 7958 7422
MIDA 03 2095 3633
MIMOS 03 8996 5000
SIRIM 03 5544 6000
SOCSO 03 4253 5320
Jabatan Haiwan03 2094 0077

SYARIKAT KEMUDAHAN UTILITI
Alam Flora 03 2052 7922
Indah Water 1 800 88 3495
SYABAS 1 800 88 5252
Pos Malaysia 03 2274 4141
Telekom 03 2020 9494
Tenaga Nasional 03 2282 5566

MAKLUMAT PENERBANGAN
KLIA 03 8776 2000
Penang 04 643 0501
Changi02 542 9727

NOMBOR SYARIKAT PENERBANGAN
Aeroflot 03 2161 3231
AirAsia 03 7651 2222
Air India 03 2614 2166
Berjaya Air 03 2145 2132
Cathay Pacific 03 2078 3377
Garuda 03 2162 2811
Japan Airlines 03 2161 1700
MAS 1 300 88 3000
Qantas 03 2167 6000
Royal Brunei 03 2070 7166
SIA 03 2692 3122
Thai Airways03 2031 1900

PERKHIDMATAN TAXI RADIO
Comfort 03 8024 2727
KL Teksi 03 9221 8999
Persatuan Radio 03 2693 6211
Public Cab03 6259 2020
Radio Cab 03 9221 7600
Saujana03 2162 8888
Silvertop 03 4023 1267
Supercab 03 7875 7333
Sunlight 03 9058 9986
Teletaxi 03 9221 1011

PENGANGKUTAN AWAM
Intrakota 03 7726 2944
KESAS 03 5633 7188
KL Sentral Station 03 2279 8888
KTM 03 2273 8000
PLUS 03 7981 8000
Plusliner 03 2272 1586
Putra LRT1 800 38 8228
Sprint 03 7960 1050
Star LRT 1 800 38 8288

NOMBOR STESEN RADIO
Era 103.303 9543 3355
Hitz FM  92.903 9543 3311
Light&Ez 105.703 9543 3333
Mix FM   94.503 9543 3322
MyFM  101.8 03 9543 3366
Radio 1  98.3 03 2282 2484
Radio 4  90.303 2282 5491
Radio 5  89.303 2288 7266
Radio 6 92.303 2288 7279
Radio KL  97.203 2282 5445
R Muzik 88.503 2288 7676
Red104.9  104.903 4043 1049
Redi 988  98.8   03 4042 0988
THR   99.303 2720 9993
WOW 97.603 7955 7969

HELPLINE
1 Stop Crisis Center 03 2615 3333
AWAM 03 7877 4221
Befrienders 03 7956 8144
Buddies of Ipoh 05 546 7633
HAWA 03 2693 0095
Talidera 1 800 88 3040
WAO 03 7956 3488

ISPs
Celcom.net 019 300 0900
Jaring03 8996 5000
Maxis Net 1 300 82 1512
Timenet03 2710 6200
TMnet03 8318 8027

OPERATOR MOBIL
Celcom 03 3630 8888
Digi 016 221 1800
Maxis 03 7492 2123

KAD KREDIT
Amex 03 2026 1770
Citibank 03 2383 0000
Diners Club 03 2161 1055
MBF 03 2161 8075

ADUAN AWAM
Biro Pengaduan 03 8888 7777
CAP 04 229 3571
FOMCA 03 7876 2009
MCA Hotline 03 6258 9323
MCA PSC Dept 03 2163 2305
Malay Mail Hotline 03 2282 1002

NOMBOR DELIVERY MAKANAN
Domino's 1 300 88 8333
MacDonalds 1 300 13 1300
Pizza Hut 1 300 88 2525

TEMPAHAN PANGGUNG WAYANG
GSC 03 8312 3456
TGV 03 7492 2929

NOMBOR STATION TV
Astro 03 9543 4188
NTV 7 03 5569 1777
RTM03 2282 5333
TV3 03 7726 6333

LAIN-LAIN
AAM Breakdown 03 2161 0808
Bar Council 03 2691 1698
SPCA 03 4256 5312
SUHAKAM 03 2612 5600

NOMBOR HOSPITAL
Ampang Puteri 03 4270 2500
Assunta 03 7782 3433
Damansara 03 7722 2692
GHKL03 2692 1044
Gleaneagles03 4257 1300
HeartScan 03 2287 0988
Institut Jantung 03 2698 1333
Mont'Kiara 03 2382 3500
Pantai Cheras 03 9132 2022
Pantai Medical03 2296 0888
Selayang 03 6136 7788
Sentosa 03 4043 7166
SJMC 03 5634 1212
Sunway Medical 03 7491 9191
Tawakal 03 4023 3599
Tung Shin 03 2072 1655
Tun Hussein Onn 03 7956 1511
University PJ 03 7956 4422

NOMBOR WAKIL KEDUTAAN DI MALAYSIA
Australia 03 2146 5555
Bangladesh 03 2148 7940
Brunei 03 2161 2828
Canada 03 2718 8333
China03 2142 8585
France 03 2053 5500
Germany 03 2142 9666
India 03 2093 3504
Indonesia 03 2142 1151
Japan 03 2142 7044
Korea (South) 03 4251 2336

Tuesday, November 19, 2013

Catching up dengan adik2 comel yang dirindui


Last time bile balik kl,dalam kesibukkan setel kerja di KL..
dapat jugak selitkan masa bjumpa dgn kwn2 yg pernah membantu masa wedding saya dlu
Mereka ni semua pangkat adik2 sbb muda lg dr saya dalm dua ke tiga tahun cmtu.hehe
Tp kawan ngn dorg always make me so calm dgn kasih syg dorg
semuanya baik2..menenangkan jiwa.
Alhamdulillah..=)

sebenarnya saya just nak keluar mkn selepas setel COD mini pretzels yg tengah saya jual sekarang ni
Jadi dlm dok jmpe customer,sy tny mereka2 ni..kalau free bole dtg tmpt sy nak hantar brg tu jgk..utk jmpe n makan n borak2
alhamdulillah mereka bertiga ni ade masa dalam kesibukkan masing2 yg jugak ada kerja masa tu
saya pn after that meet up perlu ke tmpt lain
jadi kami ade limit time
But that limit time kami penuhi dgn borak2 dan catching up
Tgk saje gmbr kami,dlm dok makan..mulut galak bercerita.
Yang lain kusyuk mendengar


Bukti rancak bercerita.hehe

aishh sempat je die nk smile kt camera ek.nk candid pn susah.hehe

lapar ye....heheh


Alhamdulillah..xde pn yg anti social
xde yg keje ngadap gajet je.hehe
Rindu dorg semua
Termasuk yg xsempat jmpe masa tu
Hope lebih ramai lg pasni yg leh join
and lebih lama lagi kte leh borak
LOVE u guys!

Monday, November 18, 2013

cerita disebalik persiapan akhir wedding Lyea dan K.A


Kerinduan sungguh dengan mi siput!



haha.xpasal2 entry cerita kwn2 masuk bab makanan dlu!
Bukan apa, masa nk letak watermark atas gmbr2 ni..terliur betol dgn mi siput yg ade dlm gmbr tu
Teringat kesedapan sambal yg mak Fariz masak tu.nyum3!

ok bulan sept lepas ada salah sorg rakan baik dr ASWARA dah bernikah dan bersanding
Macam biasa,kami membanting tulang membantu menyempurnakan majlis bsama fmly mereka
Memang dh jd adat kami sejak my wedding thn lepas
Mcm adik bradik dh =)

malam sebelum majlis tu kami berkumpul untuk last minit reminder of the event esok nya dan juga berkumpul since saya bru smpi kl masa tu
Pengantin pn mestila esok sibuk sgt nk bborak jd inilah masanya

Sesampai sana,fmly pengantin perempuan dh bkumpul dan sstgh dari kami dh sedia ada bsama
sy smpi dgn Ocha yg menumpangkan sy sbb kete rosak mlm tu.hehe
Pengntin pn nk touch up inai di jarinya..
Jadi Ocha pn tolong la pengantin.hehe
Sy tukang sibuk





Sibuk jgk dh buat inai ukir kt jln Tar
Igtkan simple je
Skali pengantin lg simple,erk?!
Malu den.hehe

Lepas borak2 sket n remind keje kami esoknye..kami pn dihidangkan air oleh keluarga pengantin
Si Fariz pn mengeluarkan mknn yg dijanjikan berkurun lamanya
Saya mengidam dan teringin btol mi siput yg mak die buat bsama dengan sambal kering
First and d last time kami mkn makanan ni rasanya dlm studio tari kami di ASWARA dlu
Atleast that was when i ate them.
yg lain mgkn ade mkn lg lepas tu kot?
Dh bpe taun lamanye tu.hehe





tgkla..betapa seronoknya kami makan?
melawak..membahan..semua ni susah nk dapat selalu
Jadi semua kalau boleh akan cuba jgk hadirkan diri bile diajak berkumpul mcm ni
lagi2 sempena wedding salah sorg dr kami
Kalau ade yg xdpt dtg,mula la yg lain menyakat.hehe

tengkiu Fariz sbb bwk mi idaman itu!
nnt pls bwk balik lg.heee.
ckp ngn mak ko,buatlah smbal sesedap lg.haha
Korang yg lain,jgn lupa loving promising words kite
FFABBOLES forever mcm adik bradik,ok?
jgn lupa tu





Friday, November 8, 2013

My DIY project : first try buat bunga rose felt



dh dpt rentak die nk buat cmne..
trus potong byk2 dgn machine bigshot sizzix kte yg vintage ni buat stok.
yg bulatan kecik blah kiri tu utk tapak die.
yg bsar2 tu akan jd kelopak.buleh jugak buat bunga lain ni.
potong je siap2.

tp sakit pinggang dh wokk.
sambung lenkali la ek.
keje kawin org pn xsiap lg





Thursday, October 24, 2013

Rindunya...hang out!


Now that im living in Sabah dgn suami..
Kawan2 yg merupakan jiran2 saya pn dh kerja kt semenanjung,rindj plak dgn aktiviti hang out dgn kwn2 kt kedai kopi ke pe ke

Last time balik KL,lepak ngn few frens from lower form dlu..main UNO,borak2 n makan...skg rindu btol ngn dorg!

Salah sorg tu mmg kerap jmpe jgk sbb dok umah dkt ngn my parents'
yg lain tu bile lapang jela masing2 kan?
waaahh bestnye kalau lg ramai join

No handphone no antisocial activities
Bknla xle bwk handphone lgsg,meaning kte kene set kan janji supaya xhadap tenet sgt
So utk alih perhatian,i brought UNO cards to that meeting
sambil2 catching up,bole have fun playing games kan?
Atleast ade real life connection among each others
Xdela kau hadap handphone,aku hadap handphone
klu cmtu bek xyh jmpe,online jela kn?heee

Anyway,rindu jugak adik2 kt cni yg dh keje kt semenanjung tu
Xsabar nk tgu musim cuti skolah,dorg akn balik cni plannye..xde la kak Erin awk ni bosan sgt bile cik abg g keje.heee

OK now cam biasa klu kt KL tu..kuar pusing bandar sorg2
tp kt cni bandar wayyyy smaller than KL..so masa singkat sket la kot.
Tp singkat2 pn siapa kate xpenat?
Penat jgk jln2 pusing pulau ni.
Lagi2 klu sorg2.hehe

Kadang2 lari dr dunia tenet pn best gk...;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...