Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Wednesday, February 9, 2011

Entry buat yuyu zulaikha



Sian die..kene fitnah ngn other blogger. Die xpublish sape org nye tp i pun xnak tau gk.

Yg penting nk ckp kt yuyu;

Org2 camni mmg ade kt dunia ni.mcm yg yuyu tau, adik erin pun ade kene camni time bf nye femes after piala suzuki tu. Padahal xde punelia tu g merayu mtk korg follow die or bc blog nye.tapi dorg baca, dh baca ulang2 kali,mengutuk pula. Dh baca tu,xsuka,diam. Klu suka baru hebahkan. Org kate tu..spread the love~

Tp tu la manusia.diciptakan pelbagai perasaan.xckup dgn elia sorg, erin dan fmly pun dorg nk bz body n sebarkan fitnah. Bukan keje ppuan je.laki pun ade! Ha..dh kate pun manusia kn? Xkan lelaki tu bkn manusia?hatinye tu no komenla kan

Berbalik kepada tujuan asal..yuyu..sabar jela ek. Mmg itu yg yuyu harapkan kn? Doa kami supaya yuyu sabar. Bende2 camni mmg xbaik utk kite tp baikkah utk org yg sebar fitnah tu? Xjuga. Jd sape yg rugi?bukan yuyu

Yuyu, manusia yg hati busuk n berfikiran busuk, hanya yg busuk je yg die nmpk yuyu. If die berhati mulia, sure matanya sentiasa nampak yg baik je pada org. Yg buruk die pejam2 je. Same la maksudnye dgn yg baik kite ambil,yg buruk kite buang.

Xpe yuyu, teruskan je memberi tips. Ia berguna kpd org lain dan diri kite sendiri. Teruskan je berbuat baik. Xde masalah. Abaikan je org tu. Mereka ni dh tergolong dlm kategori lalat yg menghurung sampah,pastu g sebar2kan kekotoran tu ada tmpt2 lain. Lgsg xmendatangkan kebaikan pada org. Sedih kan ade org camtu? Xpe, kte doakan dorg dpt kesedaran sblm terlmbat.

Hope yuyu x sedih berpanjang. Kuatkan semangat untk teruskan berblogging. Skg ni Allah byr cash je. Igt tu.

I like ur blog, ur style.

P/s: cube mendapatkan sentuhan khairul fahmi che mat dalam semua hadiah FCG. Bertuah lah pemenang2 tu~. ^^BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

12 comments:

yatie's EPISODE said...

yup. kesian yuyu kan. T_T

aMyErInAiMiE said...

Tu la. Sbr jela. Sebaik2 manusia pun sure ade yg xsuke

ziema said...

bese la babe..
bile ade org suke akn ade org bnci..

aMyErInAiMiE said...

Tu r. Klu xsuke tu jgnla sebarkn. Xbaik woh! Huhu.very d xmatang. Dh r dak kcik tu xkco die

cikbintang said...

tu r..biasanya kalo org xsuka
sebok heboh
kalo bnda baek...diam je...

bak kata cikbintang
kebahagiaan org jgn diambil
kebenciaan org jgn dicari

aMyErInAiMiE said...

Sokong!

y u y u Z u l a i k h a said...

sobbsobbb T_T mekasih sudi prihatin... bukan rasa lemah atau apa.. tapi malu.. malu bila orang komen kat entry dia, pastu sokong benda yang tak betul T_T

saye tak pernah cerita apa apa yang tak ok pasal orang kat belog saye :(

aMyErInAiMiE said...

Tu laa.. Mcm kes yg ktorg kene rtu la..org akan mpk kte buruk kerana dorg. Padahal xbetol pun. Tp bile kte nk btolkn, dorg kate kte lebih2. Padahal dorg tu...dh smpi tahap melampau dh.bkn takat melebih je

mysara said...

kesian kt yuyu..
mcm2 kn org ni..
ntah pe yg dye xpuas ati xtau la...

rohayatie nordin said...

yupz!!thanz sgt sbb sokong yuyu~~kesian dgn dia~~org dengki plak kt dia~~blog dy..dy pnye sukela nk taip ape~~kecoh tol~~

yuyu.....sabar yea~~~~kami semua sayangkan yuyu~~

Che Mek Su said...

eerr...

sorry laa saya nak tanya..betul ker ayat nih??

Mereka ni dh tergolong dlm kategori lalat yg menghurung sampah

maksudnya kalau org yg awak maksudkan tuh lalat...adakah awak maksudkan yang sampah itu adalah blog awak atau entry awak atau empunya blog??

aMyErInAiMiE said...

Che mek su : bukan syg..ok xpe..erin ade bg jwpn oada entry terbaru...http://eringilegambar.blogspot.com/2011/02/adakah-blog-saya-ibarat-sampah.html

Harap xtersinggung. Terima kasih kerana sudi singgah membaca..jika ada kekasaran, maaf dipinta:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...