Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Tuesday, June 28, 2011

18sx : Jenis bra yang perlu kita tahu!



disebabkan ramai la plak yang suke entry 18sx bra pelbagai,
tergerak la hati nk carik topik ini lagi! kali ni, tentang 10 jenis bra yang ade buat wanita2 teristimewa di dunia~


1. Adhesive Bra



adhesive, maka ia melekat! selalu dipakai dengan pakaian yg tidak bertali. selesa ke tidak? itu bergantung pada individu! ;)


2. Bandeau Bra



err..jenis yg camni mmg ade banyak jual, tp saya sendiri pun xtau org pakai ni masa bila n kenapa. mcm lebih kurang tiub je kn? hehe. sape tahu bole tlg saya jelaskan!


3. Belly Dance Bra



obviously utk org yg nk menari Belly Dance lah kan..

4. Bridal Bra / Korset



mmg biasanya dipakai oleh brides all over the world. tp kita? pakai dengan kebaya pada masa2 yg sesuai juga boleh

5. Built-In Bra



means build in dlm baju itu yg biasanya pada sport bra. kire skali baju ngn bra. xperlu dua kali pakai, namun tetap dua lapis. perlu saiz dan rekabentuk yg sesuai dipilih ok?


6. Convertible Bra



convertible? bole convert ke ape ek? mungkin kepada yg strapless, mungkin? ntahla. lagi sekali, sapa tau bole tolong saya

7. Cupless Bra



ok. terang2 korg dh leh faham ok?fullstop

8. Demi Bra



demi means half. jd, half cup la ni. cantiks

9. Front Closure Bra



ok tutup depan. means nk bukak pun dr depan. ade pros n cons memakai bra mcm ni. silap gerak, terbukak la cangkuk tu kang. huhu. tp mmg mudah saje nk pakai. mata kite kt depan, nk pasang pun di depan, sng bukan? ;p

10. Full Support Bra



paling sesuai utk semua wanita! fully supported!



yang penting, jagalah kecantikan dalaman kita kerana itu yang paling bernilai~


jom la join churpchurp! nak tau ape tu churpchurp?bole je. klik la mane2 :D


1 comment:

Rahmad said...

ganas gak bar ni..

aku dh salah masuk blog ni..hehe

lelaki x ble tengok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...