Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Friday, July 15, 2011

Ayat perpisahan yang sebenar




Pernah memutuskan hubungan dengan teman anda dan memberikan alasan? Atau korg jenis yang blah mcm tu je? Tak baik tauu.. Jelaskan kenapa korg nk end up kan relationship tu. Tp kalau lelaki atau perempuan tu jenis yg takkan faham bahasa, mungkin ada alasan yg xmasuk akal utk korg ucapkan pada pihak yang satu lagi...


Alasan : I xseswai utk u. Mungkin u akan jmpe someone better
Maksud sebenar : u yg xseswai utk i. I layak dapat someone better!

Alasan : kita terlalu banyak persamaan yang mungkin akan memburukkan keadaan
Maksud sebenar : anda membosankan! APA PUN TAK BOLEH

Alasan : i x ready nk bg komitmen
Maksud sebenar : i dont think this is the commitment that im looking for

Alasan : saya sayang awk mcm saya syg kwn2 saya. Tak lebih dr itu
Maksud sebenar : tak terlintas langsung nak sayang kamu!

Alasan : i need some space
Maksud sebenar : i want u to go away from me, please!

Alasan : u pun tau, i nk fokus pada pelajaran/kerja i dulu
Maksud sebenar : i suke org lain lah!

Alasan : i tak nak jd penghalang pada cita2 u
Maksud sebenar : u tu banyak sangat syarat2 nya. U yang sebenarnya yg menghalang kebebasan i!



Erk? Amacam? Ada yang mengena batang hidung x ? Mungkin korg pernah bg alasan ni pade ex2 kamu? Ataupun pernah terima alasan ini? Ketahuilah...sedikit sebanyak di atas ni la maksud sebenarnya. Kalau betol2 masih mahukan perhubungan itu berlangsung dan berterusan, mengapa perlu alasan? Renung2 kan dan selamat beramal~



jom la join churpchurp! nak tau ape tu churpchurp?bole je. klik la mane2 :D




BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

4 comments:

Nadia Havez said...

rasanya pernah sebut,

"I xseswai utk u. Mungkin u akan jmpe someone better"

hahaha~ dan memang maksud sebenar macam yang stated tu :P

adakah kita bersalah bila memutuskan sesuatu hubungan bila kita rasa yang memang tak boleh nak go on? huhu~

aMyErInAiMiE said...

Nadia: hahaha.kan?same kn?hahah...xdela..xsalah..tp kite kene la btau die yg kte xle go on dh ngn die atas ape2 sebab..tp if die xfhm bahasa gk...ayat atas bole dipratikkan!hee~~

Nazz@Purple said...

setuju ngan nadia..biasa sgt dgr cam tu kan..

Nadia Havez said...

kan.. sangat... hohoho~ ni maknanya kena buat tips memutuskan percintaan ke hape ni.. hahaha~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...