Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Sunday, February 19, 2012

This is how the famous Nuffnang Stick Man should celebrate his 5th birthday!!

It's his birthday!!!
Birthday siapa?
Stick Man la.
Stick Man who?
Stick-Man-Nuffnang-yang-comel-lagi-biru tu!
oh! the famous Stick Man Nuffnang?!


Happy 5th Birthday, boy!



dah besar dh die. kejap je dh 5thn.
tahun dpn, kalau die bertukar jd manusia, dah boleh masuk tadika! :D

Nuffnang nak celebrate birthday mereka dengan gilang gemilangnya since mereka dah lama x organise a birthday bash. wow, exciting!

so here is what im suggesting on
how the Stick Man should celebrate his 5th birthday!!

1. Musical Chair game



alaa..game yg rebut2 kerusi tu..music dimainkan di awal permainan.
time tu semua perlu kelilingi kerusi yg banyak2 disusun membelakangi each other.
pastu orang2 yang main tu perlu rebut and sit on the chair semasa muzik berhenti.
kerusi memang confirm to be not enough!
so dr situ kite boleh tengok sapa yang tergolek, siapa yang terkeluar.
FUN kan gitu? kene dengan konsep, join and share the fun blog ni! ;)

to make it pretty and FUN, saya cadangkan guna kerusi plastik warna biru.
kena dengan warna log Stick Man Nuffnang kan?
dari situ kita boleh juga lihat siapa yang bakal memecahkan kerusi tu secara tak sengaja!
FUN kan begitu? ;)



2. MC perlu seperti Stick Man

perlu macamana? tgk x logo Nuffnang?
haa..makanya the MC perlu jugaklah sentiasa cuba untuk represent Stick Man ni. no sopan2 or ala2 protokol leading semasa event tu. samada pakai pembesar suara or just simply use your own vocal to entertain and being the MC! best kan? lebih mesra begitu! ;)


3. Treasure Hunt Game

Dengan harapan agar hubungan mesra antara bloggers dan orang2 penting Nuffnang ni terjalin, i suggest mereka aturkan game Treasure Hunt! ala bkn carik harta2 karun kt bawah tanah tu. just around the party spot ke. make it inter-group!
mungkin group tu pun perlu terdiri daripada bloggers dan juga tenaga kerja Nuffnang yang super sporting.




i used to create my own treasure hunt game and main dgn my sis masa kecik2 dulu.
tau x kt mana favourite spot kitorg? hotels!
yes. seawal usia 5-7tahun kami keluar bilik n main treasure hunting berdua di keliling corridor.
xtau la kenapa parents kami boleh benarkan, mungkin sebab dulu orang jahat x violent mcm sekarang? = ="

oh ya, lots of clue hunting perlu ada sebelum "treasure" sebenar dijumpai. baru la extra FUN! ^^


ni rupa stick man join the game? ;)










cadangan pengisian party tu dah takde setakat ini, here are my suggestions on how the decorations should be! ;)

1. BLUE flowers everywhere



be it centerpiece, entrance or even in corsages, i think blue flower would bring up the mood! Nuffnang is in blue anyway, right?
i always love odd colour flowers. im not into flowers that much but i will love them when there are not just in reds!


2. Blue fountain



nice kan gambar atas ni? at the really center of the place should have at least a blue fountain! the lights are in blue, the flowers are in blue...mood rising, right! ;)




3. Blue glow-in-the-dark decorations


im not suggesting a 100% blue decorations. that would be boring.
but few highlight would do nice.
glow in the dark element is a good approach.
white cloth, flowers or ceiling would reflect the blue lights nanti.
can u imagine? oh so nice!



4. Ribbons from the ceiling

macam dalam gambar di atas, kalau gantung ribbons with the number 5, nice kan?
flowing down from the top. feeling snowy gitu! grand jugak kan?
sekarang pun kalau dais deco with falling flowers or ribbons hanged from the ceiling would be a very pretty environment. --,


5. Blue Cake

bertemakan biru lagi, saya cadangkan kek dibuat betol2 biru macam ni!



agak2 bile nak makan tu ape yang difikirkan? ;)


that's all for now!
they will be organising the 5th birthday party this coming Sunday!
samada i will get the chance to celebrate it with them or not is another story. I wish Nuffnang success all the way!
Thanks for all your love, kindness and tenderness.


Happy birthday Nuffnang!



p/s: macam tau2 je..baru je buat my first ever attempt : fabric flower handbouquet (HB) for my fren . to be hold by her on her wedding day this 26th Feb too! theme: blue



p/s again: cute huh?

1 comment:

CikAnyss' :O said...

wahh , hb nuff
jemput follow saya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...