Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Tuesday, September 18, 2012

Gambar Majlis Persandingan (reception)



bersambung dari details nikah sebelum ni,
sejurus selepas selesai upacara batal air sembahyang dan sesi bergambar2,
saya bergegas ke bilik persalinan di belakang dewan kol 11pg untuk touch up mekap dan bersiap untuk bersanding.

setibanya di belakang, saya tengok ada beberapa rakan yang tengah bersiap jugak.
masa tu pengapit saya yang xsempat mekap tu pun sedang mekap.
ok fine. sesudah siap dia ditatariaskan, its my turn!

ingat xlama sangat tapi saya siap jam 123o tghari, sama masa dengan waktu bersanding.
mujur time tu bridesmaids semua dah bersiap except for one.
xsempat nak siap sbb tudungnya tertinggal di bilik persalinan yang lain yang telah terkunci dari dalam n no one inside = _ =
xpela, redha. tiap majlis mesti ade down turn nye kan?

so perarakan xbermula tepat jam 1230pm.
ok la, bg can kat kawan2 yang lambat sampai, dorg pun nk tgk gk kite bersanding. ;p
nervous time tu pun bermula la kan! haihh~~
mujur ade bestman - Luqman.
dapat jugak transfer nervousness tu time saya kene "kaut" lengan die after die mintak kebenaran abah untuk bawak saya ke suami pada ketika itu.





Sanding
Masa : 1230pm
Tempat : Dewan Seroja
Tema : Pink + Purple
Tema Pengantin : Dark Blue + Dark Grey




ah, malas nak ckp lagi, tengok la gmbr kronologi perarakan dan upacara dengan sword bearers yang kebanyakkannya junior kepada my husband back in UPNM :)

yang biru gelap masih belum berpunya. yang lain jgn usik! ;p


with our pengapitss



majlis di sini ada bagpipe.
abah apply dr semboyan katanya.
dont ask me ape tu semboyan plzz


masuk2 je dewan, i saw few familiar faces.
ade yang mmg xkenal la kan..
mungkin kwn2 my parents.
tp as for me, tgk cam xramai sgt org...

rupa2nya sebenarnya ramaaaaaiii (kata orang)
ramai dari luar dewan.
yg dlm dewan xramai suka duduk
maklumlah, orang kite suka outdoor. ;)











apa feelingnya bila diri sendiri lalu bawah pedang?
tak sangka
tu je. takde la rasa riak bangga "eh ko xdpt, aku dpt" ke ape.
diri sendiri yang lalu tu for me, xde rasa apa kot?
masa tgk org lalu lg rasa cam "aaaaah..bestnyeee lalu bawah pedaaannngg!! xsabaarrnyee nak tunggu turn sendiirrriii"
tapi hakikatnya biasa je
cuma mmg bersyukur la
sebab tak semua dapat lalui experience ni
bukan semua orang boleh buat....


komen tentang event hari tu?
alhamdulillah..
bersyukur sangat xde sebarang masalah yang besar2
semua nya yang masih bole diterima diri sendiri
lantak la orang nak komen ape...yang penting, aku dh jaga yang mana mampu
kite tak boleh nak puaskan hati semua orang kan..



from top; -1. bunga tangan fabrik yang i jahit sendiri for my bridesmaids. cuma sayang sbb sorg xdapat berarak bersama ku :( - 2. banner yang dibuat oleh mamaku. di rentang kat kepala laluan utama. - 3. goodies dari pihak my dad. my mum suka yang traditional, kami sediakan telur. bekas telur. - 4. klip pun beli murah je kt Mr DIY. xpayah mahal2 nak g cekau IKEA ke ape. ni RM2 je each camtu.. label "sword bearer" tu my mama n abah buat.

keluarga D Adza yang turut membantu persiapan2 terakhir. mereka ni adik beradik seni tau. sape suka live band, bole tgk yg baju biru (Adza Rina) n brown(Adza Tuty) tu perform kt Hotel Royale Chulan, BB. yg baju oren n itam ni skrip writer tau. Adza Emie n Adza Irda (Mak Dara)




aktivit wajib; snap snap!!




byk lagi gambar belum publish. nanti i publish yerr..
dalam entry lain pulak. chow~~


kredit gambar;
1. Marwan Photography
2. EDM Events


2 comments:

ZIEMA said...

Lagi lagi lagi!!!
Sedihnya tak dapat attend weeding kau sob sob. Dapat tengok gambar pun jadila :(

نور فريحان عزيزان said...

congratulation erin...
welcome to married life! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...