Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Monday, September 17, 2012

Takziah Halim 2by2 : Kedai Penyanyi DIbakar


Salam Cuti Umum! hehe...


sebenarnya xdela nak mood gembira sangat...
mood simpati lebih tepat lagi..
walaupun ni cerita lama, but for me this is still new!



Pada 6 sept lepas, sebelum suami terbang ke tempat asalnya untuk bekerja,
kami telah berkenan untuk ke Kedai Abg Halim (Norhalim Tomyam, nama kedai) di seksyen 2, wangsa maju.
sebab yela, pengantin baru...nak gak la g jmpe tetamu yang satu ni..
walaupun kami xrapat, just kenal sbb selalu makan di kedai makan mereka..
kedai ni la yang bertanggungjawab menyebabkan encik suamiku bulat macam belon!hehe
beliau praktikal di kwsn berdekatan, so selalu la makan di sni dan jadi rapat dengan Abg Halim n d geng.

saya berbesar hati menjemput mereka
lagipun time sanding atas pelamin je nampak dua suami isteri ni dalam dewan tgh makan n senyum2 kat kitorang.
lepas majlis, dah xsempat jmpe.
xjugak naik amek gmbr..

so niat nak jmpe tu tetiba terbantut sebab bila sampai kat tapak kedai dorang,
tengok-tengok...KOSONG
bukan tutup, tp kosong!
ape pun xde..
yang ada cuma batu bata yang selama ni jadi benteng antara kedai mereka dengan jalan raya

kami dah ingat die pindah kedai..
sedih gk la sebab xde no telefon
encik suami dah tukar handphone, jd no dh hilang
rumah pun xtau..
hampa di situ


bila seminggu ...mengadu dekat nenek n makcik, kedai fave dh pindah..
tetiba mereka berkata "eh, kedai abg Halim terbakar kan?"
dengan yakin ku pun berkata " eh x laa..rumah sampah area tu je terbakar. kedai die dh pindah kot"
dorang bidas, "eh x laaa..masuk melodi. kedai dorang kene bakar"


i was in shock! total shock!!
sape khianat sangat nak bakar??? OMG!
bila ditanya bila, ku ingatkan seminggu after my wedding day tu yang kedainya terbakar.
rupa2nya SEHARI SEBELUM!!





lepas google and such, gigih la mencari fesbuk abg Halim ni.
tp jmpe fb wifenye.
lalu add. lalu die approve
dari situ barula dapat tgk video melodi,
dan baru dapat tau yang kedai mereka terbakar sehari sebelum my majlis.
which is pagi 24 aug tu!
raya ke 6 ok!!

dugaan nyeeee
raya....terbakar....ish3.
xdapat bayangkan perasaan dorang kan?
lagi plak itula satu2nya sumber pendapatan mereka
ku bertambah terharu sbb masa tengah bersanding tu nampak dorg senyum2 je ngn kite
xtau plak dorg sebenarnya sedang bersedih :(
siap bagi hadiah lagi.
terima kasih Abg Halim & Kak Atie!







tgk la rupa kedai nya lepas terbakar...



dua sejoli yang comel ni. moga tabah dengan dugaan..



baru2 ni dimaklumkan kedai mereka dah mula beroperasi semula secara KECIL2AN bg menampung semula kerugian..
sian dorang..sama2 la kte support ye
xdapat sedekah, berdoa pun jadi la...


abg Halim time muda mudi, di zaman 2by2. rambut panjang, most left-up.



3 comments:

muhammad asyraf said...

kesiannya.. nasib tidak baik.. semoga bisnes mereka kembali seperti asal malah lebih maju selepas ini.. :)

Arliana Rashid said...

sy pun selalu g kedai ni. hampir setiap hari. sekarang dah bukak dah. mcm biasa. dulu masa terbakar tu tak tahu nak mkn kat mana sbb suka sgt nasi goreng kampung dia.

aMyErInAiMiE said...

@asyraf : alhamdulillah dh kembali berniaga. mula dr bawah

@arliana : nampaknye kite antara muka2 familiar kt sana ;) sy dok jauh, so xde la tiap hari tp dh ke sana hari kedua dorg beroperasi. bg sokongan moral ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...