Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Monday, September 24, 2012

Tanggal 24




angka 24 merupakan angka yang penting buat kami tahun lepas.
kami berdua berusia 24 tahun, dan bertunang pada 24 Dec 2011.
betol2 hampir ke penutup tahun 2011.

so, sempena tarikh ni yang menandakan 9 bulan lepas kami bertunang,
saya sertakan serba sedikit gambar berkaitan dengan majlis pertunangan kami serta coretan semasa bulan kedua bertunang :)

ketibaan rombongan lelaki

bakal ibu mertua (pada masa itu) menyarungkan cincin merisik

cincin pertunangan pula disarungkan

setelah selesai menyarungkan kedua2 cincin tanda, pihak rombongan lelaki suapkan sikit gula ke dalam mulut saya. 
on that day yang suapkan ialah ibu mertua, dan dua orang mak sedara suamiku. 
3 suapan gula pun dah mampu buat tekak sakit. hehe. nasib bek ada yang menghulurkan air masak








everything was DIY-ed by us termasuk la hantaran dan "pelamin mini" tu. 
hantaran pihak perempuan dihiasi dengan crepe paper flower.
kebanyakkan isi hantaran dari pihak perempuan ni ada saudara mara yang sponsor
saya hanya keluar duit untuk buat paper crepe flower je. 
alhamdulillah
hantaran pihak lelaki pun mereka gubah sendiri. 
sweet je
 
actually xde pelamin pun
sekadar hamparan kain batik pusaka and tilam2 + bantal2 yang ada dalam umah pada ketika tu.
masa rombongan lelaki dah sampai di perkarangan rumah baru kami decide untuk hamparkan kain sebagai  "spot" untuk menyarungkan cincin nant


over all , puas hati sangat dengan majlis ni
sederhana, dalam erti kata sebenar.
kami tidak menjemput ramai2.
hanya saudara yang rapat sahaja
even kawan2 pun saya xjemput.
yela, kalau jemput sikit, ada yang kecil hati plak
lagi pun ive decided nak lebih kepada stail orang dulu2..
xde majlis besar2an.
apetah lg menjemput kawan2 pada majlis tunang ni
cuma ada sediakan sedikit "doorgift/buah tangan" buat tetamu yang hadir.
sebab comel sangat warna nya. 
murah pun murah
sedap pun sedap. nyum2!



tema : hot pink, orange and blue


sebenarnya tema tu hanya pada hantaran
tapi kebetulan pula majoriti tetamu hadir dalam warna2 yang dinyatakan tadi
macam kena dgn tema.
keluarga mertua pun datang berbaju orange/pink/biru
warna warni kan? hee~

parents beliau dan mak serta adik lelaki ku

oh ye, 
tunang (pada masa tu) tak datang pun.
beliau diseberang. kerja sakan.
katanya,penat kerja..tidur
bangun tidur je dah jadi tunangan orang! haha
tapi ok la. memang suka pun
sebab orang dulu dulu kan lelaki tunggu saja di rumah. 
dapat juga buat yang ni :)

baju saya tu ulang pakai baju raya taun2 lepas.
tudung pun yang lama2
di stailkan oleh my sister, Elia
rantai dan gelang mami jarum ditaja oleh nenek2 ku! :D



24 Feb 2012

Alhamdulillah.
Kami menjangkau tempoh bulan kedua dah.
So far so good.
Apa yang ditakuti masih tidak datang menjengah.
Harap2 biarlah xjengah langsung.

Last month br je sebulan tunang, encik tunang dh komplen guna duit banyak.
Haha. Masalahnye terrrpaksa.
Demi menyelamatkan duit dia jugak.
Beli emas. Beli rantai tangan dan cincin.
Harga kan dh nk naik time tu.
Haa..mujurlah beli awl, dpt jimat rm200-300.
Bijak ke xbijak saya ni? Tehee

Bulan kedua tak guna duit apa2 sangat utk persiapan.
Ingat kene bayar catering, tp orang catering bz sgt.
So postpone ke bulan dpn.
Jd dlm tempoh bulan ketiga ni mungkin akan bayar advance 20%.
Berapa tu xtau la sbb dlm bln mac tu br nk jmpe dengan encik rasyid,kalau xsilap,untuk tau anggaran kerusi meja yang diperlukan dan anggaran total price.

Jadi to my love, i would like to repeat what i texted to u before:
Happy 2 months engaged.
Dua dua masih banyak kekurangan.
Semoga kita sama2 berusaha memperbaiki diri dan melengkapkan satu sama lain.
Selamat meneruskan keseronokan bertunang! 
Love u!










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...