Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Friday, November 9, 2012

Bekas Telur ( bunga telur) Murah di Nilai 3



One of the fridays, my mum and I went to nilai 3.
Mencarik bekas telur yang kami mmg dh berkenan since nampak in kl rtu.
Hoping that the price would be cheaper, tu yg ktorg g carik kt Nilai3!


So i drove there dlm kol 10pg.
Mmg kene gerak awal sbb Jumaat kn?;)
Sesampai sana i brought my mum to a spot dat i remember mmg ade jual barang2 yg murah ni.
Bkn kt main entrance Nilai3 tu tau.
Yang ade kedai ape tah with ceramic yg berbunga2 mcm romantika tu.
Or mmg it was romantika??hehe.

Anyway, as we reached d shop,
ktorg pusing dua tiga nearest shop.
Tak jmpe lg yg idaman.
Tapi nampak kedai ThankQ yang terbakar tu lelong few stuffs at a very low price!
Tp bentuk n jenis bekas telur yang kte carik,kn?

Ktorg tgk separuh je barang2 ThankQ tu sbb ktorg lapar. Hehe
Gerakla ktirg ke foodcourt yg kt area carpet shops kt tgh2 Nilai tu.
Pas makan,seblah foodcourt tu pun ade kedai tudung.
Pak Arab jaga.
Cntk2 n murah2 jugak tudung die ;)

Bertentangan dengan shop tu ade kedai yg jual mcm2 brg perkahwinan.
Kawan mak ckp kedai tu mmg selalunye lengkap semua ade walaupun nmpk buruk dan kecik.
So we tried. Ktorg masuk and tny for this bekas.

Nice..die ade! And mmg cheaper!
But came to think about it again..
I nak ktorg pegi area 1st shop td sbb bekasnye lg cantik n dlm bentuk kotak plus cheaper!
So utk berfikir semula, kene la ke sana balik n tgk serta kira2 nk beli ke x.
If beli bekas plastik ni lg best so we will come again.

So there we went.
Patutnye terus attack kedai yg ktorg nk g tu tp since i parked infront of thankQ, trus tgk bekas2 n bunga2 telur.
Since dorg dh terbakar, barang2 yg terselamat dorg jual lelong.
Jadi bekas2 banyak yg 50pcs just rm2 gtu.


But then,ktorg nmpk this one cute bekas yg memang sesuai for the eggs!
And its in purple!
Just like wt i was looking for!wee~
Lgbest bile design die ade ala2 polkadots yg i admire!
Well, ala2 la kn walaupun sbnrnyr btk love ;)






Harganya rm7.50 satu pek
Sepeket ade 30pcs
And if beli 5 pek,percuma 1 pek!
So after calculating, in order to get aroun 500+ bekas, ktorg kene beli 18 pek.
So 15 pek beli, 3 akan free.
Jadi total is rm 112.50 utk 540 bekas!
Kire la brape sen jatuh satu kotak. ;)

Jimat dan i love d design!
Anyway,rm100 telah diberikan oleh datuk dan nenek sedara ku,Mamatok n Ayahtok.
Thanx!
Semoga korang pjg umur dan murah rezeki.
Mostly bole dikatakan bekas telur disponsor oleh mereka. Yeay!

Alhamdulillah.
Setel part bekas telur.

2 comments:

Anna Athirah said...

Thanks for sharing kak erin :)

banyak sangat kedai barangan untuk wedding kat nilai 3 nun sampai naik pening taktau nak pergi kedai mana satu. macam kena spend the whole day je if ke sana. hehe.

aMyErInAiMiE said...

@anna athirah : aah. memang pun.akk suka spend sana smpi 3jam klu jalan sorg2 utk survey harga pe sume. tu pun belum tentu ckup. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...