Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Friday, December 28, 2012

Seafood di Labuan



Huwaaa. Tgk gambar2 ni je dh rase terliur sangat2.
*diri sindri upload, diri sindri plak terliur mcm xpernah makan ;p*


anyway, last time ade g Labuan.
in fact, baru bulan lepas.
so encik suami bawak jalan2 cari makan ke salah satu tempat yg popular di Labuan dengan makanan seafood nya selain Anjung Ikan Bakar, which is...Anjung Ketam!
kawan yg berasal dari sana tp bekerja di KL skang ni bgtau yg Anjung Ketam lagi sedap dari Anjung Ikan Bakar.
so we went there.
Encik suami mmg plan nk bwk g Anjung Ketam pun

sampai sana, pilih2 hidupan laut seperti udang (wajib) 2 jenis, sotong dan ikan
lupa plak nak mintak ikan masak stim
kami minta ikan bakar je.
pastu sotong tu buat goreng tepung.
suami loves that! ;)
dan udang i personally chose utk dibuat masak masam manis or tiga rasa tah, xigt sgt




unik plak rasa bile tgk nasi die letak dlm bentuk segi tiga, kan?
anyway, tukang masa ni masak lama gila. 
perut dh memang lapar.
nasib baik air sampai cam biasa.
dapat la jugak alas perut
oh, kami ke kedai no 2 kalau xsilap.
nak kompem lg, they have two sides of kedai.
so masuk2 kwsn tu nant, g kedai blah kiri.





my fave! udang! gemok3 woooo~ 
fresh!
kalau siapa2 yg ada masalah kulit or sensitif dengan makanan laut ni, rasanya takkan ada masalah
sbb im the guinea pig.
memang FRESH!!



bile makan seafood yg fresh, insya Allah xde rasa gatal2 badan or muka
siap makan tak habes tau.
banyak sangat2
kami pilih dua jenis udang.
satu yg RM5 per 100g, satu lg jenis yang RM6 per 100g (hope xsilap)





sotong goreng tepungnya sedap bangat deeyyhhh
of course la fresh!
tepung pun mcm best je. nyum3!
makan tak habes berdua. 
bawak balik untuk kawan2 si dia. :')
tak ingatla harganya..



 ikan ni ok2 la.
tak rasa pape sgt.
mcm tawar je?
tah la. makan je.
suka ikan jugak.
drpd ayam, ikan ni macam xcepat rasa gemuk sket! haha ;p


tau tak brapa total makan banyak2 ni?
rasanya kami amek portion utk 4-5 org kot!
byk gila makan tak habes. 
nasib bek dapat bungkus bawak balik. hehe
bila campur semua ni...
sotong goreng tepung + udang masak masam manis + ikan bakar + fresh oren + teh panas + nasi 2 = RM94
bahagi 4 org jadi brapa ? ok kot kan?
gemok2 udang n sotong dia. 
masih teringat2~ 
nyum3~
nnt nk dtg bwk fmly plak makan sana. hee

tengkiu encik suami, sbb blanje saya makan walaupun mahal nye mkn dua org RM94!? 
PELAHAP nye ktorg? :P





1 comment:

tiefazatie said...

wah!!anjung ketam mmg best!hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...