Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Wednesday, February 29, 2012

Review : [Video] Wedding Montage - Lt Mohd Rafeq and Nik Amelia



Wedding Montage : Lt Mohd Rafeq TLDM and Nik Amelia


Jom menangis terharu dengan keindahan majlis dan pengantin lelaki yang kelihatan sungguh tenang dan penyayang selain wajah seri pengantin perempuan yang sedang bahagia! :')



Rafeq + Amelia from imtiazMA on Vimeo.


dari Majlis Pernikahan ke Majlis Persandingan mereka pada
25 dan 25 Feb 2012




I wish them happiness forever and ever!




Interesting Facts;
1. They've known each other since high school
2. First to marry among the groom's Navy colleagues
3. Sword Barrel occupied by 30+ friends. one of a kind!
4. my DIY Fabric Handbouquet featured in the video at 2:02 ^^


Tuesday, February 28, 2012

Persediaan Menjadi Ibu Bapa Muda : After 7 Years by Tia Hakim


Kali ini saya kongsikan cerita yang disampaikan oleh seorang kenalan dari sebuah universiti tempatan suatu masa dahulu yang telah berkahwin pada usia muda dan berhijrah ke luar negara untuk menyambung pelajaran sebelum kembali ke Malaysia dengan "title" yang baru. saya telah mendapat kebenaran si penulis untuk dikongsikan di dalam blog ini.

p/s: bersedia untuk merasa terharu dan sebak. nangis lah! jgn sorok2 ^^



As I'm writing this Alayna is peacefully sleeping in Nadri's arms and I just can't stop staring at her. At 1 month 3 weeks, she looks like a little lady already. She has changed in so many different ways since the day she was born. I still find it hard to believe that she's mine. That I'm a mother.

Took a long time for her to get 'here'. Mom and dad went out for 3 years before deciding that, hey, it wouldn't be too bad if we grew old together, would it? Lol. So we tied the knot in 2007. I was only 20, He was 22.

"They are so young." Some people say.

This makcik (a distant relative) even made a cynical comment: "Tak habis diploma lagi dah nak kawin."

So what if tak habis diploma lagi dah nak kawin? It doesn't mean that I was going to abandon my studies and became a full time housewife. In fact, despite the madness during our engagement period (yes it's true masa bertunang memang banyak bergaduh. We almost called off the wedding hahaha) and the wedding preparation, I still managed to graduate my diploma with CGPA 3.96 (not trying to gloat, unless you are that makcik who made that nasty comment. Grrr). And I also managed to graduate from Melbourne Uni together with my husband.

Being married did not interfere with anything whatsoever. In fact, it is one of the best decisions that I've ever made. While everyone else went on dates and talked on the phone at night everyday, we got to live together and cuddle to sleep hehe. In the years that we've been married, we've laughed, we've cried, we've traveled to the most amazing cities, we've grown with each other, and we did all that knowing that our relationship is blessed by Allah.

Starting a family was the last thing we thought of at first. Being married is one thing, but having a baby is on a whole different level. We knew we were young, we were still studying and we were just plain not ready to be responsible for another human being (Nadri said being resposible for me was draining enough PFFT). We just wanted to enjoy each other's company for the time being, so we took our own sweet time.

The first 2 years were fine, come 3rd year, when we graduated and came back to Malaysia, that's when the Baby Talk started with a bang.

"Bila nak ada baby ni?"

"Tiaaaaa cepat la beranak I tak sabar nak tgk baby u"

"Hishhhh tak baik tolak rezeki Tuhan nanti tak dapat terus baru tahu"

And I'd always say, we're not ready. Which is the simple truth. I think parenthood is the biggest responsibility one can have, and it's only RESPONSIBLE that you undertake such responsibility ONCE YOU ARE READY. Some people were ready straightaway after they got married, some waited a year, some don't even want to have kids. For us, we had no idea when we would be ready. There was a point in time where I felt that I was, but he wasn't. And vice versa. So we still waited. It's not enough that only one party is on board.

I don't remember exactly how or when, but it was sometime early 2011. We had a talk that led to having our own family and I told him I'm ready for sure. He said he thinks he is. I said THINK is not good enough. You need to KNOW that you are. He knew.

Alhamdulillah, on 1st May 2011, I took the urine test and saw the + sign. I showed him, he instantly cried (love u syg!) and hugged me. To be honest I was numb at first. I didn't know how to react. I was having a panic attack A million things were going through my head:

"I'm pregnant??!!!!"

"Me, a mom?!!!"

"But babies don't really like me!!!"

"How the hell am I going to give birth, I even cry when I see the dentist!"

"Hang on, I take my words back, I think I'm NOT READY!!!"

"Oh God I'm going to be fat soon"

After the shock had passed, I was left with pure unadulterated happiness.

Yes I'm pregnant.

I'm going to be a mom.

My baby will LOVE me (I will make her).

Still dont know how I'm going to give birth but just let me be in denial about this one for now.

I'm definitely ready.

There's always liposuction & tummy tuck right?

We straightaway went to a clinic near my house and took a test again, just to be sure. The doctor confirmed that I was about 4 weeks along (I think, can't really recall). Kept asking the doctor if he was sure, I think he got pretty annoyed with me. I wanted to do an ultrasound but he said I basically can't see much now. I was slightly disappointed because in my head I was imagining a tiny little baby with tiny fingers and tiny nose inside my tummy. Yes sure we studied about this at school in biology, I should've known she was just a tiny speck at the time, but i was super excited nothing made sense! Lol.

I wanted to go home and tell everyone, but I thought it would only be fair if my in-laws got to know about it at the same time, and in person. So we decided to have dinner with both families to give them the good news. Turned out that the only time everyone was free was a few days after that. I wanted to burst already!! It was so hard to keep a news of this magnitude to myself. One time my mom was talking to me about how she thinks it's time that we have a baby and I just wanted to say "Ok Mom enough already I AM pregnant" LOL.

Anyway, we finally told them over dinner and I swear my mom teared up. Everyone was so excited! Kakak, my drama-queen sister literally yelled "OHMYGODDDDD!!!" Eyes and mouth like saucers, hands dramatically placed on her chest, Adam my baby brother had no idea what was going on because he was too busy eating his lamb chop. Then finally, after the night was over, it was time to break the news to our friends. It was such a blessing to see everyone so excited for us. Someone said "Duh, you guys have been married for 4 years, it's about time!"

Yup, 4 amazing years together (7years in total) and now I hope that we will have more amazing years to come as parents to our little miracle, Alayna Hakim. InsyaAllah.





Pretty Mummy and Daddy! :)



Hot Blogs Contest by Manja




Okay ni Syarat-Syarat dia tau .
- Wajib Follow Manja tau . Follow (incase takdpt : Tekan join this site :) ( tak yah risau , manja akan follow korang balik :D )
- Click Semua Icon cute ni tau (MESTI)
- Buat entry tentang Hot Blogs Contest by Manja sertakan banner berlink & syarat .
- Tag 3 buddies \\PASTIKAN MEREKA TAU//
- Letak link entry korang kat comment box manja (incase tak dpt : letak je kat tagboard)



klik banner untuk join. tamat 30 April


1st Segmen:- Jom Review Blog Kami by Tiera





tagging:

1. Ziema
2. Awin
3. Cik Mimot
4. Ekyn

nak join? klik banner tu before 3 Mac, 12pm



segmen : WRFW ! (walk,review,follow,win)





i wanna tag;

1. Cik Mimot
2. Apple Lychee

nak join? click the banner before 1 Mac!


Saturday, February 25, 2012

Nuffnang's 5th Birthday Bash Invitation



Seronok tak terhingga bile menerima jemputan ke majlis sambutan ulangtahun Nuffnang ni. semuanya kerana telah rajin buat entry untuk mereka baru-baru ini dengan tajuk;


bawah ni I nak share ngn u guys surat jemputan mereka ok? :D




Dear Nuffnanger,

Good news! You and your guest are cordially invited to the Nuffnang 5th Birthday Bash happening on;

Date : 26 February 2012
Time : 6.00pm – 10.00pm
Venue : xxxx, xxx, xxx
Dress Code : Blue

2 (TWO) passes have been reserved under your name and email address at this point. Kindly fill in your details at this
page to confirm your attendance by 12pm, 24 February 2011 (Friday). Due to an overwhelming response from bloggers, kindly RSVP before the deadline to avoid your passes being revoked and passed on to other bloggers.

Thanks to our official sponsors for the night; Club Neverland, Panasonic Lumix, Carlsberg, Mountain Dew, Revive Isotonic, Pac Dome, Milo, Nescafe and Maggi, each invite will be entitled to :

- 2x redeemable coupons for Carlsberg (for Non-Muslims only)
- 1x welcoming drink by Mountain Dew/Revive Isotonic
- 1x goodie bag

There are a few things to take note of :

- Alcohol will be served on xxx premises. Please drink responsibly.
- Club policies and rules apply. All guests must be 21 of age and above.
- Dress code : Smart casual but make sure it’s blue in color!

Kindly take note that the registration will start at 6.00pm sharp so do make sure to be punctual! :)

Last but not least, be sure to dress to impress as there will be loads of cameras flashing throughout the night!

See you there! ;)

Community Relations
Nuffnang Sdn Bhd


jadi selepas dah RSVP..kene fikir nak pergi kol bape, dengan sape and nak pakai baju ape. alamak, help! banyak betol halangan nih..deshhuumm!!


p/s: bersyukur diberi peluang ni. dengar cerita Hanis Zalikha and Nisa Kay dijemput jugak. mintak2 leh jmpe dorg lagi! ;) oh! dan Nuffnang juga prihatin dengan orang Islam. mana taknya, ade staff Islam juga dalam Nuffnang.


Friday, February 24, 2012

Jom Naikkan Trafik Blog!




ni Segmen : Jom Naikkan Trafik Blog! yang dianjurkan oleh my dearest aunty, Mak Dara.

memang kene sangatla segmen ni dengan keadaan blog ni yang masih fresh semula lebih penamaan semula dan penamaan-link semula. huhu. semua followers tak perasan yang link ni sebenarnya dah bertukar. jd dari dashboard mereka, mungkin tuan blog ni xupdate2 lagi blog die. sedangkan? update saje~~

Dengan harapan agar follower2 lama akan notice kehadiran blog JSF ni, dan berkenalan dengan followers2 baru ataupun sekadar blogger yang blogwalking jugak boleh. boleh mengisi masa lapang dan mungkin berpeluang berjumpa dengan blog2 yang best!

Segmen ni mengkehendaki ownernya untuk bercerita sedikit tentang blognya. ok. my new blog ni namanya JSF : Join and Share the FUN! daripada nama ini sebenarnya menggambarkan tujuan sebenar blog ini di-publish semula. Join and Share the FUN menuntut diri ini untuk lebih rajin join segmen-segmen, contests dan giveaways yang dianjurkan oleh rakan2 bloggers sekalian, sekaligus berkongsi (share) sebarang maklumat, promosi, lirik2 lagu dan juga tips berguna buat pembaca. barulah seronok. the more the merrier!

jom la kite sama2 sokong segmen yang dianjurkan oleh MAK DARA ni. nak join? klik banner lah! dalam tu kene baca syarat2nya betol2 ok? xsusah pun ^^





RM240 for 30 minutes of Go-karting at Speedway PLUS Circuit, Subang Jaya



MAD Deal of the day: RM120 instead of RM240 for 30 minutes of Go-karting at Speedway PLUS Circuit, Subang Jaya [50% off]


Dah lama rasanya teringin nak main Go-Kart. masih belum berpeluang. harga mahal2. tapi not to worry! the offer is here now!!

campaign image

Di Speedway PLUS Circuit, korang boleh main setengah jam dengan setengah harga! bawaklah sapa2 korang nak bawak tapi setiap sorang mesti purchase Milk A Deal ni dalam tempoh tiga hari dari sekarang. bila2 nak main tu, boleh tgk dlm website rasmi nya.


Untuk sapa yang terror bab permotoran ni, Go-harts mereka dilengkapi dengan 100cc 2-stroke karts . bagi yang x faham tu, yang penting..bila main korang mmg puas hati dengan kelajuan, stabiliti dan keseronokkannya!

ape lagi? click here for more info of the deal

THE AWESOME GA BY SWEETYBEAUTY SHOPPE




saya nak tag my lovely frens;
Cik Mimot
Pija

jom join!
tarikh tutup :19 Mac 2012



RM85 instead of RM418 at Senses Hair and Beauty Salon, Kota Damansara



MAD Deal of the day: RM85 instead of RM415 for a hair cut + rebonding orcolouring or highlighting or perming + scalp treatment [80% discount]

Gile ke x gile??

Dengan less than RM100, kita boleh dapatkan rawatan kulit kepala dan satu lg rawatan samada rebonding, colour rambut ataupun highlighting rambut with a hair cut!


campaign image

Orang-orang Damansara dah boleh bersuka ria buat rambut, (lagi pulak dh gaji kn?) dengan MAD deal offer dari Milk A Deal.dapat rawatan kulit kepala tu yang penting!

pergi la serang kedai Senses Hair and Beauty Salon di Kota Damansara, and you akan dilayan oleh seorang senior style list yang akan pomen2 rambut korang kepada imej yang lebih cun! pilih la ape korg nk buat, and enjoy!

Boleh jugak katanya, tambah sebarang chemical service dengan harga diskaun 30%. kalau ada duit lebih, ape salahnya? ;)

Thursday, February 23, 2012

Lirik Lagu : Doa Untuk Ibu by Ungu

kau memberikanku hidup
kau memberikanku kasih sayang
tulusnya cintamu, putihnya kasihmu
takkan pernah terbalaskanet
hangat dalam dekapanmu
memberikan aku kedamaian
eratnya pelukmu, nikmatnya belaimu
takkan pernah terlupakan

reff:
oh ibu terima kasih
untuk kasih sayang yang tak pernah usai
tulus cintamu takkan mampu
untuk terbalaskan

oh ibu semoga tuhan
memberikan kedamaian dalam hidupmu
putih kasihmu kan abadi
dalam hidupku

repeat reff

ooohh putih kasihmu kan abadi
dalam hidupku





Giveaway Souvenir from Korea by Wawa Abdullah


klik banner kalau nk join yer! :)




Tarikh tutup: 15 Mac 2012


Senarai hadiah yang akan diberikan


Pertama :
  • Face mask from The FaceShop Korea
  • Fridge Magnet Korea
  • Keychain Korea
  • Chopstick
  • Uncang Cute.
Kedua :
  • Face mask from The FaceShop Korea
  • Fridge Magnet Korea
  • Keychain Korea
  • Chopstick
Ketiga :
  • Face mask from The Etude Korea
  • Fridge Magnet Korea
  • Keychain Korea
  • Chopstick

TQ organiser! :)




Wednesday, February 22, 2012

Lirik Lagu : Terukir Di Bintang by Yuna

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti… kan
Kamu…

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti… kan
Kamu…

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu



Tuesday, February 21, 2012

Lirik Lagu : Roman by ROMAN feat Kilafairy


[Kilafairy]
Bila terasa deras jantungku
Terisi dengan nada-nada yang resah
Menyakinkanku adanya cinta
Tapi tak pernah terang

Sedangkan diriku semakin menjauh
Dan mula melupakanmu

[Roman]
Tersedar aku dalam pelukan
Kekasih tak pernah ku impikan
Cerita kita menghilang jauh
Hanya menjadi sirnaku

Masihkah dirimu mendiamkan cinta
Percaya kepadaku

Cinta
Usah kau ragu
Ia kan selalu menemanimu
Biar kan ia bertamu

Cinta..
Ku tiada ganti hilang
Tanpa kau sedari
Cinta..
Ku hanya untuk kamu

[Roman]
Maafkan aku tak seperti yang kamu inginkan
Melepaskan mu saat kau memerlukan
Hapuskan hiba dihadapanku
Ku masih menanti kehadiranmu

[Kilafairy]
Dapatkah melawan getarannya
Cinta..

[Kilafairy & Roman]
Cinta
Usah kau ragu
Ia kan selalu menemanimu
Biar kan ia bertamu

Cinta..
Ku tiada ganti hilang
Tanpa kau sedari
Cinta..
Ku hanya untuk kamu






Tips: Pantang Larang Bakal Pengantin



Di bawah ni adalah pantang larang dulu-dulu. Mana yang baik, ambil. Yang tidak, elakkan. Cukup sekadar sebagai penambah ilmu pengetahuan.


1. Jangan keluar dengan pasangan selama 40 hari sebelum diijabkabul utk mengelakkan tohmahan masyarakat. Selain itu ia bertujuan utk mengawal nafsu. Ia juga utk menimbulkan perasaan rindu dendam. Perasaan yg timbul akan membuatkan wajah pengantin lebih berseri.

2. Jgn tidur dirumah orang takut terkena ilmu. Ia juga utk menjaga nama baik keluarga.

3. Jgn bebas keluar kemana-mana kerana takut disantau oleh mereka yg mempunyai niat tidak baik.

4. Jgn makan nasi dgn gulai berkuah beberapa bulan sebelum naik pelamin bagi mengelakkan perut buncit.

5. Elakkan makan ulam yg berbau busuk seperti petai dan jering.

7. Jgn bercermin terutama selepas maghrib ke atas bagi mengelak diri dari perkara sihir.

8. Jgn membuang air kecil dan air besar serentak di dlm air contohnya dlm sungai, kolah kerana ia boleh melemahkan organ seks.

9. Elakkan minum air bergas kerana ia mempunyai gula dan gas yg tinggi dan boleh menyebabkan kencing manis.

10. Kurangkan makan makanan yg manis kerana jika terkena kencing manis,lelaki tersebut menghadapi masalah berat tika bersama.

11. Elakkan mandi malam kerana tidak elok untuk sendi-sendi.

12. Kawal makan iaitu sekali makan setiap hari (mengikut sesetengah adat)

13. Kaum lelaki elakkan memakai seluar dalam yg ketat pada waktu malam dan tidur meniarap kerana tidak bagus utk organ seks kerana darah tidak mengalir.

14. Elakkan terlalu banyak makan makanan laut ke rana ia mengandungi banyak toksid.

15. Tiga bulan sebelum berkahwin, mula membuat urutan supaya pengantin mempunyai tenaga.

16. Amalkan makan telur ayam kampung seminggu 2 kali yg dicampur madu dan lada hitam yg ditumbuk utk menambah tenaga.

17. Bagi mereka yg banyak angin, minum air halia utk membuang angin.

18. Belajar ilmu rumahtangga drpd org yg berpengalaman dan sudah berkahwin tentang rahsia memikat isteri supaya rumahtangga aman dan damai.

19. Jgn memuaskan nafsu dengan cara sendiri.

20. Cukupkan waktu tidur tujuh hingga lapan jam sehari.

21. Elakkan minum minuman keras dan merokok.

22. Elakkan terkena cahaya matahari kerana dikhuatiri hitam dan tidak berseri pada hari perkahwinan.

23. Elakkan minum air soya kerana ia sejuk dan tidak elok utk alat kelamin.

24. Amalkan makan jamu supaya malam pengantin tidak mengecewakan.

25. Banyakkan baca surah-surah bagi mengelakkan gangguan syaitan. Sentiasa mengingati Allah.

26. Jgn makan sebebas-bebasnya kerana ketika ini sistem dalaman tidak stabil.

27. Jgn terlalu terdedah kepada keluarga lelaki (simpan diri).

28. Jgn berembun atau keluar malam bagi mengelakkan unsur jahat.

29. Jgn bercelak atau berlangir serta memotong rambut seminggu sebelum ijabkabul.

30. Elakkan keluar rumah tanpa tujuan kerana angan-angan yg tinggi menjelang perkahwinan dikhuatiri bakal pengantin mengalami kemalangan jika berada diluar.

31. Selepas nikah mesti ada peneman tidur sebelum bersama. Ia bertujuan utk menghangatkan lagi kemesraan.

32. Bilik lelaki atau wanita jgn dikosongkan. Mesti ada orang atau ahli keluarga terdekat tidur di dalam bagi mengelak dr dikhianati org.

33. Jgn buat kerja yg berat. Bila pengantin membuat kerja berat, dia akan berasa penat dan mudah terjadi nya gangguan emosi.

34. Jaga pertuturan agar tidak menimbulkan rasa sakit hati.

35. Elakkan makan dan minum sayur bersifat sejuk seperti kangkung, bayam, timun, jambu batu dan air kelapa agar muka nampak segar.

36. Jgn cukur kening ditakuti akan menghilangkan seri muka. Selain itu, ia haram dilakukan oleh umat Islam

37. Sebelum menjadi pengantin, katil kelamin tidak boleh ditiduri oleh pengantin kerana tidak manis.

38. Lempar baju di atas bumbung rumah tanpa diketahui oleh org lain bagi mengelakkan hujan turun ketika majlis berlangsung. Namun, jangan percaya bulat2., dikhuatiri jatuh hukum syirik

39. Dilarang memandang cermin ketika disolek oleh juruandam kerana dikhuatiri hilang seri.

40. Kedua pengantin dilarang bercakap ketika bersanding kerana kurang manis dipandang tetamu.

41. Jgn makan kepala ayam nanti mengantuk masa bersanding.

42. Dilarang membuang alis kerana perbuatan tersebut akan menghilangkan seri wajah buat pengantin lelaki.

43. Jgn makan bersulam air kerana dikhuatiri menyebabkan perut menjadi buncit.



Orang-orang tua Melayu dahulu selalu mengingatkan anak cucunya supaya tidak melanggar pantang larang. Melanggar pantang larang samalah dengan tidak mendengar nasihat.

Monday, February 20, 2012

Lirk lagu : Carta Hati (Najwa Latiff)

hmm.. hoo.. haaa.. mmm..

Engkau duduk di situ
Diam tersipu malu
Mahu mendekati aku

Aku mulai resah
Hatiku jadi kebah
Melihat dirimu aku rebah

Tapi hati ini kuat menyatakan
Kau terkini duduk di carta hati
Lalu cinta kita bermula
Dari mata turun ke jiwa
Dari teman menjadi cinta
Dan berjanji untuk setia

Sehidup semati kita
Menjanjikan bahagia
Untuk kita berdua selamanya

hmm.. hoo.. lalala.. mmm..

Jangan engkau jangan pergi
Jangan tinggalku sendiri
Jangan tinggalkan carta hati

Kau janji kan bahagia
Ku janji kau tak terluka
Teruslah berada di carta hati kita

lalalalala.. hooo…
lalalalala.. mmm…






Lirik Lagu : Untukmu Joe Flizzow feat. Ila Damia

Untukmu
Untukmu, untukmu
Kerna ini semua untukmu
Untukmu, untukmu

Setiap apa yang ku buat
Setiap apa yang ku lakukan
Tidak risau pasal mereka
Walau apa yang terjadi padaku

Kerna ini semua untukmu
Untukmu, untukmu
Kerna ini semua untukmu
Untukmu, untukmu

Ya ku masih gigih bekerja lagi
Ku takkan dipecat ku ada sebab di sini
Ingin capai bintang dan sekarang ku di ruang galaksi
Kalau ada silap ‘Maafkan Kami – P.Ramlee

Jeah
Berkepul-kepul dalam beg galas
Penuh sopan santun walau rupa budak jahat
Sentiasa 21 panggil ku blackjack
Gua boleh ajar lu, gua cikgu rock bukan Jack Black

Tidak, kena biasakan jetlag
Ayat lu kokaina?
Setiap garisan guna anthrax
Ada kata ku poyo ada panggil gua brensek
Gua tak ambil peduli kerna awek panggil gua hensem

Yup, seorang kapten dalam industri
Bahasa Itali Capo di Tutti Capo
Lucky Luciano, David Tee jadi Mayer Lansky
Kartel La Costra Nostra kita famili

Setiap apa yang ku buat
Setiap apa yang ku lakukan
Tidak risau pasal mereka
Walau apa yang terjadi padaku

Kerna ini semua untukmu
Untukmu, untukmu
Kerna ini semua untukmu
Untukmu, untukmu

Gua boleh letak lima kaki
pukul belakang budak gua bila berjalan
Tapi belakang baik ajar pukul waktu rakaman
Sudah ada jam Ball tinggal nak jadi angkasawan
Kalau dulu fans gila, nah sekarang mereka sawan

Dan fokus ku hingga garisan penamat
Gua pikir panjang, perlahan kayuh tak penat
Nak jadi jutawan jangan rugikan talian hayat
Sentiasa bersedia berjaga sepanjang riwayat

Dan beradab setiap ayat
Sentiasa ada barang canggih macam Low Yat
Ok artis pun manusia buat silap kadang kala
Setengah orang luar sana suka kritik buta-buta

Buat fitnah semata-semata
Gua tak pernah ambil kisah
Yang penting hanya fans, kawan dan keluarga
Itu paling berharga..
Ku jaga cukup-cukup
Kartello kontrakku denganmu seumur hidup

Setiap apa yang ku buat
Setiap apa yang ku lakukan
Tidak risau pasal mereka
Walau apa yang terjadi padaku

Kerna ini semua untukmu
Untukmu, untukmu
Kerna ini semua untukmu
Untukmu, untukmu

Ku sudah jelajah dunia ku tahu arah tujuku
Misi tetap sama iaitu menjadi MC bermutu
Dengan itu ku harus kuatkan pasukan,
Bakar semangat golongan muda untuk berimpian

Walau popular jangan sekali lupa diri
Kita boleh tipu orang tapi tidak boleh tipu diri sendiri
Dan ingat orang tersayang walau mereka jauh
Ingatkan yang Esa dan terus bersyukur

Setiap apa yang ku buat
Setiap apa yang ku lakukan
Tidak risau pasal mereka
Walau apa yang terjadi padaku

Kerna ini semua untukmu
Untukmu, untukmu
Kerna ini semua untukmu
Untukmu, untukmu

Setiap apa yang ku buat
Setiap apa yang ku lakukan
Tidak risau pasal mereka
Walau apa yang terjadi padaku

Kerna ini semua untukmu
Untukmu, untukmu
Kerna ini semua untukmu
Untukmu, untukmu






Sunday, February 19, 2012

testing testing!

pemberitahuan ringkas. link akan bertukar kepada

joinsharefun.blogspot.com

Lirik lagu : Penerang Hati

Mencinta Mu terangkan jiwa
Merindu Mu hatiku selalu
Hanya diri Mu satu cintaku

Ku akan mencinta Mu
Selalu merindu Mu seluruh jiwaku
Kau terangi aku

Engkau penjaga hatiku
Pendamping jiwaku
Cerahkan cintaku
Cinta yang abadi





This is how the famous Nuffnang Stick Man should celebrate his 5th birthday!!

It's his birthday!!!
Birthday siapa?
Stick Man la.
Stick Man who?
Stick-Man-Nuffnang-yang-comel-lagi-biru tu!
oh! the famous Stick Man Nuffnang?!


Happy 5th Birthday, boy!



dah besar dh die. kejap je dh 5thn.
tahun dpn, kalau die bertukar jd manusia, dah boleh masuk tadika! :D

Nuffnang nak celebrate birthday mereka dengan gilang gemilangnya since mereka dah lama x organise a birthday bash. wow, exciting!

so here is what im suggesting on
how the Stick Man should celebrate his 5th birthday!!

1. Musical Chair game



alaa..game yg rebut2 kerusi tu..music dimainkan di awal permainan.
time tu semua perlu kelilingi kerusi yg banyak2 disusun membelakangi each other.
pastu orang2 yang main tu perlu rebut and sit on the chair semasa muzik berhenti.
kerusi memang confirm to be not enough!
so dr situ kite boleh tengok sapa yang tergolek, siapa yang terkeluar.
FUN kan gitu? kene dengan konsep, join and share the fun blog ni! ;)

to make it pretty and FUN, saya cadangkan guna kerusi plastik warna biru.
kena dengan warna log Stick Man Nuffnang kan?
dari situ kita boleh juga lihat siapa yang bakal memecahkan kerusi tu secara tak sengaja!
FUN kan begitu? ;)



2. MC perlu seperti Stick Man

perlu macamana? tgk x logo Nuffnang?
haa..makanya the MC perlu jugaklah sentiasa cuba untuk represent Stick Man ni. no sopan2 or ala2 protokol leading semasa event tu. samada pakai pembesar suara or just simply use your own vocal to entertain and being the MC! best kan? lebih mesra begitu! ;)


3. Treasure Hunt Game

Dengan harapan agar hubungan mesra antara bloggers dan orang2 penting Nuffnang ni terjalin, i suggest mereka aturkan game Treasure Hunt! ala bkn carik harta2 karun kt bawah tanah tu. just around the party spot ke. make it inter-group!
mungkin group tu pun perlu terdiri daripada bloggers dan juga tenaga kerja Nuffnang yang super sporting.




i used to create my own treasure hunt game and main dgn my sis masa kecik2 dulu.
tau x kt mana favourite spot kitorg? hotels!
yes. seawal usia 5-7tahun kami keluar bilik n main treasure hunting berdua di keliling corridor.
xtau la kenapa parents kami boleh benarkan, mungkin sebab dulu orang jahat x violent mcm sekarang? = ="

oh ya, lots of clue hunting perlu ada sebelum "treasure" sebenar dijumpai. baru la extra FUN! ^^


ni rupa stick man join the game? ;)










cadangan pengisian party tu dah takde setakat ini, here are my suggestions on how the decorations should be! ;)

1. BLUE flowers everywhere



be it centerpiece, entrance or even in corsages, i think blue flower would bring up the mood! Nuffnang is in blue anyway, right?
i always love odd colour flowers. im not into flowers that much but i will love them when there are not just in reds!


2. Blue fountain



nice kan gambar atas ni? at the really center of the place should have at least a blue fountain! the lights are in blue, the flowers are in blue...mood rising, right! ;)




3. Blue glow-in-the-dark decorations


im not suggesting a 100% blue decorations. that would be boring.
but few highlight would do nice.
glow in the dark element is a good approach.
white cloth, flowers or ceiling would reflect the blue lights nanti.
can u imagine? oh so nice!



4. Ribbons from the ceiling

macam dalam gambar di atas, kalau gantung ribbons with the number 5, nice kan?
flowing down from the top. feeling snowy gitu! grand jugak kan?
sekarang pun kalau dais deco with falling flowers or ribbons hanged from the ceiling would be a very pretty environment. --,


5. Blue Cake

bertemakan biru lagi, saya cadangkan kek dibuat betol2 biru macam ni!



agak2 bile nak makan tu ape yang difikirkan? ;)


that's all for now!
they will be organising the 5th birthday party this coming Sunday!
samada i will get the chance to celebrate it with them or not is another story. I wish Nuffnang success all the way!
Thanks for all your love, kindness and tenderness.


Happy birthday Nuffnang!



p/s: macam tau2 je..baru je buat my first ever attempt : fabric flower handbouquet (HB) for my fren . to be hold by her on her wedding day this 26th Feb too! theme: blue



p/s again: cute huh?

Friday, February 17, 2012

Luna Shoppe's Giveaway




klik banner banner di atas untuk keterangan lanjut / join



Tagging 3 Active Bloggers!

1. Cik Mimot
2. Pinky Gurl
3. tiefazatie


yang x kena tag pun kalau berminat, meh la join!

tarikh tutup: 20 Feb 2012

*pemenang akan dipilih secara rawak


Contest : i.y.o.u first giveaway




I'll start this re-launching blog dengan menyertai GiveAway yg dianjurkan oleh this dear sweet lady from I. Y. O.U
بسم الله الرحمن الرحيم

setiap pertandingan atau GA mesti ada syarat kn? di bawah ni ada syarat2nya! :D




4. mengajak;

Cik Mimot
Elie
Ziema
Ekyn
Pija
Mak Dara


TARIKH TUTUP
22 FEBRUARI 2012 ; 12.00AM

so jom sama2 join! kalau nk tgk hadiah2nye..click banner di atas k :)

goodluck!!



Re - Open!!


WE ARE BACK IN A NEW IMAGE AND PURPOSES!

It's more to FUN than personal.


Contests, giveaways, events, promotions, tips, reviews and song lyrics. Spread them!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...