Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Monday, January 14, 2013

Farewell gathering part 1



Jumaat lepas, cik abg btau die nak turun KL soon
So dgn automatisnya bermaksud nak dtg amek kte dan bawk ke "seberang" bersama.
Jadi, slmt tinggal KL!

Hati memang seronok
tp KL tercinta ni dah akan jd susah utk ku temui!
Oh dh lama duduk sni, mesti rinduuuu

Tempat lahir mmg selangor.
Tp xjauh dr kl pun.
Melawati je kot.
Alahai dokek yo!

Menetap di kl dh brpe lame.
Memang bpindah randah tu perkara biasa
Sejak darjah 3 smpi umur 26, umah di kl
Yes, mmg dok asrama most of my school time tp tmpt balik ialah kl kan?
Jadi 17thn chuols!
X ke lama tu?
Tup2 nak menetap kt sana plak.
Susah nk balik.
Pulau, nak lari mane pun kn

Oh well xpela.
So i whatsapp n bbm kwn2 kesayangan
To inform them la kn
Xdela nnt tibe2 je dh pindah
Pastu kang ade yg terpinga2 n mcm lost xtau i am not in KL anymore
Jd adalah proper utk tell them also
Tak lupa juga inform indirectly kt instagram
Jadi semalam jmpe some of my friends.

Mula2 Iera call ajak minum jap
Masa tu tgh packing hadiah kawin
Lebih tepat lagi, gelas minuman.
Kt umah my grandma
Byk jugak dpt adiah set gelas rupa2nya
Bru sedar :p
Mujurlah ade rekod sapa bg apa.
Time ni la baru nak betol2 rekod dlm kepala otak
So that i can appreciate stuff, more
Sentimental value kan
Kwn2 n fmly nak bg kte token cmtu
Kene bersyukur
Dok imagine gk la tme tu, ktne la n mcmanela nk susun kt umah kami nnt
Excited campur kerisauan. Hehe

Jadi alang2 iera smpi n umah dkt ngn umah fiqa n aen
Jadi asked her to ask fiqa n aen, kalau2 dorg nk join the meeting
Tup2 jd mini gathering plak.
Half of my dulang girls' meet la kirenye

We went to AEON AU2.
Lepak Madam Lim's.
Ingat dorg sume nak minum je
Skali nak makan jugak
Okla. I pun lapar ;p
Jadi ktorg spend time kt ctu


Berborak n mendengar crita ala2 Instanbul Aku Datang milik Iera ni, punyala lama masa yg spent for that.
Best! Tak sangka ade kwn yg experience things yg sebijik macam Instanbul Aku Datang tu
Mujur la baru tgk.
Xdela rasa blur sgt.
Well, xdela sebijik but lebih kurg la.
Yg penting, ke negara orang, to meet ur loved one ;)

Mata that day rasa pedih je d whole day
I was wondering, pedih mata kenapa?
Nak kata tak cukup tidur, cukup rasanya
Apa lagi yg xckup?
Jadi balik rasa rimas sgt
Rasa ngntok tp xde feel nak tidur
Time tu blum Isyak kot
Nak mandi, xbawak towel or baju persalinan
So rehat jela bawah kipas smbil online

Tak lama pastu my friend called
Lupa plak ade janji nak gi Downtown Cheras ngn die
Rase badan macam xnak pegi
Tp sian plak dh janji kan?
Bukan salu jmpe pun walaupun rumah kami agak dekat.
Sbb tmpt kerjanya jauh, so jarang la balik area umah kami tu

But anyway, plan diteruskan
Cuci muka banyak kali, so we went
Sampai2 ofcourse la ramai
Oh ye, before tu tman kwn tu, Aini, dinner dulu dpn umah
Bila smpi downton, agak susah crk parking but akhirnya jmpe gk la

Masa smpi sana, teringatla before kawin dulu ade tgk kedai akk yg buat inai tu design die cntk2 n murah
So pasang niat nak pakai inai
Sbb inai kawin dh hilang semua
N saya dh kawin, jd xperlu risau hilang seri pengantin bile pakai inai ukir2 ni
(stop pakai inai bila dah dewasa sbb xnak hilang seri bila pakai inai time nak kawin)
Jadi hati ni gedik nak berinai;)

After jln2 satu downtown tu kami pun stop ke kedai inai
Mujur xramai sgt.
Smpi my turn, i chose design yg kerawang2 with bunga.
Cantik sgt.
Masa nikah pun xpakai inai pekat cmtu
Time bertandang je ade.

 

Satu set rm10 je
Niat asal nak pakai inai kt jari gk tp mahal plak.
So xpela, ukir inai je.
Best2. Niat tertunai.
Alhamdulillah..

Bile tiba masa nak balik,kami stopped by kt satu kedai ni
Kawan nak pilih adiah kawin utk kwn die.
Cantik gk la.
Lampu bilik yg pasang direct pada plug tu
And sesuai la utk tmbh elemen romantis dalam bilik
Jadi hadiah ni sesuai la utk bg kt newly weds kan?


Aini soh pilihkan yg mana cantik
So i pilih yg cntk dimata ku n romentik sket la kan
Memang niatnye nak pilih utk die bg kt kwn die tu la.
Skali die kate "untuk Erin la"
Eh? Terharu kte.
Terkedu n malu. Haha
But i wished thank you la kn.
Suke2!
Hadiah sempena nak pindah Labuan ni ha.. Katenye
Atleast ade la kenangan dr die. Katenye lg :p
Gtewww ;)

After that kami lepak minum jap, sbb dahaga
Lepas tu just balik
Smpi umah jgn ckpla,bdn penat sgt tp seronok

Dapat jmpe kwn2 dan adik2 kesayangan
And we had fun!
Quality time spent!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...