Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Monday, February 25, 2013

After setengah tahun bernikah, here I am!


Phew!
Lama betol tak update blog.
Sesungguhnya mmg sgt2 rindu.
Tp sejak pindah ke tempat baru di Sabah ni, baru seminggu dapat internet.
Kemas umah pun tak habes lagi,
Takkan nak sit down and blogging plak kan?

Tapi this come in mind,
Bole je update kejap dengan apps dlm ipad
Cepat dan pantas.

So here it is
Tak banyak leh taip sbb nak pantasssss ^^


Picture taken by my dad. Ini antara kotak2 yg dihantar awl ke umah baru ni naik flight. Alhamdulillah semua selamat sampai tanpa pecah or hilang


We sent some boxes off first.
Awl sehari dr my flight
Senang.
Thanks to my dad for the contact.
And thanks suami sbb angkat kotak2 brgn umah n keje2 bini die. Hehe


My sis and I masa on the way ke LCCT to send me off ke cni.
Xde dh la org yg nak kacau die tdo lagi. Hehe


Uncle Amir die angkat kotak, dorg pun nak angkat jugak
Ni anak2 jiran dpn umah
We called them Kakak n Adik
Reminded me of my childhood with my sis
Tak kembar tp baju sentiasa sama
Kakak kurus, adik tembam sket
Sama! Haha

Mane larat dorg nk angkt kan??
Tolak je bole.
Tu pun bg yg xde kaca.
Sayang adiah kawin woooo :p


Anak2 jiran yg sangat ringan tangan nak menolong walaupun kudrat kecik je nk angkat kotak2 berat tu. hehe.
 I asked them utk tolak ke tepi je.
Budak2 asal dpt terlibat sket pun dh ckup happy
Atleast that was how i was and I am now :)



My new but not so new scenery luar balkoni
Dlu kecik2 memang biasa dengan pemandangan ni tp makin besar dh pindah ke umah lain
Pemandangan camni susah nak dpt kalau di KL tu
Oh, disebalik pokok2 tu ialah laut
Dr balkoni bole dgr bunyi deruan ombak
Lagi clear bila malam :)
Yg atap zink tu tempat rehat, with a bbq set on the side.
They named it Air Asia.
Dont know y n how but itulah yg tertulis pada pondok tu ;)



This was me
Berhenti rehat setelah susah payah angkut kotak yg smpi dr KL ke umah
And unpacked sket
Im facing the pokok2 and dlm pondok AirAsia
I needed some refreshment after peluh2 tu
Lantak la pakai baju masa era PMR ke ape, yg penting ku nak lepaaakk ^^
oh, and blakang tu la set bbq tu
I was facing the sea




Comel x?
Beli glove dapur tu.
Apetah namanya ek? Haha.
Cute!
Sayang nk guna


Ini semuaa hadiah2 yg dpt masa wedding dlu.
Eh, dh stgh tahun! Wowww.
Cpt nye masa berlalu
N lambatnye guna brg2 dapur?! Haha
Sorryyyy
But im really appreciating those who gave these :)
Tq so much :')





Port lepak after 7pm
Sni life ends at 7/8pm.
Jd semua kedai mkn or mall or wteva akan tutup after 7pm
Very few shops or kedai yg bukak after that
So ini tepi club lounge or sumting like that
Port suami dan rakan2 tgk bola n my port utk on9 masa tenet xmasuk lg
Oklaa..minum2..rm 7-8 utk segelas air panas. Huhuu..
Wt to do kan..
Sekali skala bole la :)
But now ASTRO n tenet dh ade.
Jadi cik abg leh tgk bola n i on9 di rumah!
Win win kan? ;p


Random snap
Ini gambar padang bola ditepi pantai
Mana nak carik kt kl??
Semenanjung?
Kalau ada, do share
Saja..tambah knowledge




Imported chocs
They said kacang2 dalamnye pun lg byk dr yg ade kt semenanjung
And as u can see..packaging die lg cntk n high class! ;)
Harga im not sure samada murah sgt ke ape since this place is zon bebas cukai
Tp yg atas tu rm6.90 and yg bawah tu dlm rm 8.50 kot? Xigt lak
Im not a choc fan but tgk banyaaaakk sgt choc n the packaging was beautifuuuulll..
Tergoda jgak ;)



As some of u might not know, here waktu siang rasa panjang benor
Malam kejap je
And i cepat ngntuk
Mayb sbb environmentnye
Kol 6pm dh nak maghrib while 630am dh terang macam 8pg di KL. 
So what's what?;)

Living cost lebih tinggi dr di KL
But masih ade sikiiiit tempat yg bole kte jmpe for cheap goods. 
Oh well, dats my expertise. 
Mencari cheap spots. 
Wish me luck!


Alamak. Banyak lak taip
See u guys later!



10 comments:

permatabiru said...

bestnya tepi laut..selalu dpt dgr bunyi ombak kn..

Seneorita Baharin said...

wahh bestnyerkk tempat baru tu ye sis..dh laa dekat dgn pantai kan..terbaekk la.. :) keep blogging eyh, n cerita kehidupan di Sabah mcm mn...heee :D

Aesya Zealous said...

masih tak terlambat kot nk ckp selamat pengantin baru. hehehe.

moga hepi2 selalu. salam perkenalan :)

Leods said...

welcome to Sabah :)... I am sabahan and would like to be your friend...cheers !!

nini said...

hehe...kadang2 bila beli benda comel untuk keperluan, mesti sayang nak guna....

aMyErInAiMiE said...

Permata biru : hehe. Alhamdulillah..kalau nak dgr, bukak pintu balkoni, dgr la. Hehe

@seneorita baharin : dkt je ngn pantai. Hehe. Insya Allah dats wt i will do. Kwn2 pun nak tau kehidupan bru kt cni cane. Hee. Tq ye

@aesya zealous : its never too late babe. Hihi. Tenggss. Slm kenal :)

@leods : tq! Hi, which part of Sabah r u in?

✿ pink velvet ✿ said...

jauhnyer kene pindah :P

Fazrol said...

ooo . dah pindah sabah dah..
bagus, leh kirim ole ole.. ha ha..

Fazrol said...

waa dah pindah sabah dah..
boleh kirim ole ole.. he he..

aMyErInAiMiE said...

@nini : bile beli sndri tu yg syg semuanya. Hihi

@pink velvet : jauh jln, luas pengalaman ;)

@fazrol : hihi. Ole2 utk org g bcuti je :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...