Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Monday, April 8, 2013

kat sini dah nak malam, awk tengah buat apa tu?



waktu menunjukkan jam 6pm
tapi langit dah ala2 mendung
dengan hujan renyai2 je rini,
dengan nak maghrib dah ni..cuaca pun syahdu je

kat cni maghrib lg cepat sejam dr kt KL
so bg anak KL ni, bila tgk langit dh men-senja, mesti igt dh kol 7 tp bru kol 6
so aktiviti kene cepatkan la sejam awal dr biasa
masak makan malam awal sejam, mandi awal sejam, bangun pun kene awal sejam

tp sy xkesah. sy suke
macam2 kerja boleh buat walaupun jd surirumah je
paling "boleh" skali ialah, kemas kotak2 pindah haritu
tak habes kemas lagi!!
huwaaa pemalas nye sayaaa

sapu lantai, mop lantai, masak sume..itu insya Allah selang sehari buat
kadang2 tiap2 hari
almaklumlah, berdua je kt umah ni n salunya saya sorg paling lama dok dalam umah ni berbanding husband
so nk kemas apa la sangat

skang sy dh buat bilik dpn sbg bilik DIY
bilik tempat sy buat kerja2 DIY
atleast kalau benang2 or bulu2 kain terbang2 xdela terbang jauh
sepah pun dalam bilik je
senang la nk kemas

i do think i need a rak la
ada dua meja je atas ni
im not good at arranging stuff atas meja
i like kalau ada rak
mayb someday ajak hubby g beli.
carpet, tikar or rak xde byk pun kt umah ni
biasala, org baru kawin ;p

well, minggu ni balik KL lagi
yeay!
kali ni sbb bday adik2 lelaki saya dan wedding emcee wedding sy hari tu merangkap classmate masa ASWARA!
so tengah siapkan DIY manik atas baju kebaya yang nak dipakai masa majlis die
meh kasi intro sket.



haa..besar kan maniknya?
haha. biarlah, malas nk guna yg kecik2
lgpun buat utk diri sndiri, sapa nak marah kan?
saya xreti pun jahit manik atas baju
dan xbelajar dengan sapa2 pun lagi menjahit manik
so sy do-it-myself jela
tah betol ke tidak pun xtau la

macam tu la saya
suka buat sendiri dulu
biar jahanam ke ape, tp pastu akan belajar betol2 dengan orang2 yang pandai
baru la dapat perbaiki apa yang salah tu
terbalikkan?
orang lainb blaja dulu, sy blaja kemudian ;p

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...