Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Monday, April 22, 2013

masakan suami isteri di hari Sabtu


Sabtu lepas kami ke pasar
tengok meriah sgt pasar, smpi parking pun susah dpt
parking tepi jalan n tawakkal je xkene saman. hehe

masuk kawasan pasar, tgk banyak betol hasil tangkapan nelayan kt cni
udang macam2 size.
kalau yang size tapak tangan tu xpayah cakap la. 
memang banyak
ikan pun banyaaaaak gila size n jenis.
sotong jgn ckp la.
wajib ada

kami beli udang biasa je
sbb dh lama x makan
salu dpt yg besar2 dh kt cni. hehe
syukur..

sotong pun amek yg kecik je
bukan ape, kami dok berdua je
apa sangat la yg habis bile masak tu. huhu
ikan xbeli pun sebab stok lama masih ada

bila balik terus stat masak
semangat nk masak macam2 sbb mcm2 beli hari tu
suami pun masuk dapur, tlg masak
sebab nak cut time, perut lapar. hehe

 

 
 sotong black pepper (basah)

 udang masak pedas

  kangkung belacan

 telur dadar

dah lama xmakan kangkung
tgk kawan post gambar kangkung blakang rumah, trus haritu beli kangkung.hehe
alhamdulillah..lauk fave si udang masak pedas tu menjadi
first time masak sendiri tu
lebih kurang je ngn padprik, cuma pedas.
kangkung belacan pun 1st try masak. hehe

xsabar nk tunggu kwn2 n fmly dr semenanjung datang umah
baru la seronok masak banyak2
ni masak makanan utk dua org je, jenuh nk habeskan
cane nk diet camni??haha



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...