Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Wednesday, April 10, 2013

My DIY Project : Dari Paku Tekan jadi Fabric Flower Brooch



beberapa bulan lepas (or tahun lepas) saya ke Kedah utk jmpe keluarga mertua dan my pakcik makcik atok sedara semua sebelum pindah ke Sabah.
so ada sehari tu saya ke Tesco dengan aunty saya, Aunty Ana
pastu die ternampak plak paku tekan fabric yg cun gile!
die bg cadangan soh saya jadikan mereka brooch
before ni sy ade buat 3D flowers utk die 100pcs
untuk die letak kt baju raya die agaknya
so bile die ckp jd brooch tu sy terfikir jugak la nk buat flower brooch

after dah berbulan2, sbb sibuk dgn pindah umah dan tempah handbouquet (HB), baru la bulan ni dpt buat n siapkan brooch yg die minta tu


sebelum

selepas


cantik tak paku tekan ni?
macam2 corak
ade stripes binatang, ade jgk pinkish nye kain
unik gile kan?
separuh sy buat flower brooch, separuh saya buat brooch bulat je

nanti balik kl lagi, sy nak hantar brooch2 ni kt my aunt.
hope she will like it! wee

sy pun ade paku tekan ni jgk
nanti ada masa sy buat la
tp limited sgt pisces nye sbb paku tekan ni bole tahan mahal
bukan harga paku tekan yg biasa tu. hehe

xpela, nnt g kl try g beli lah
pastu buat jd brooch
baru la dpt buat banyak2 flower brooches dan brooch bulat comel je
nnt jual kt my blogshop, insya Allah



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...