Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Monday, June 24, 2013

pepero or rocky?



2 Bulan lepas sebelum balik ke KL, 
ade kwn yg mtk tolong belikan Pepero ni
Saya biasa dgr sbb org Korea sebut Rocky kte as Pepero kan..
lgpun my bestie ade sorg yg gile makan bende ni masa kami duduk sekali dulu

And bile dh minat layan korea ni,tau jgk la yg wujudnya hari Pepero Day mereka where they invented byk gile jenis wafer coklat pjg ni.
Ade yg salut coklat ngn kacang la,candy la marchmallow la ape sume
tgk pada bekasnya lebih kurang macam Rocky kt Malaysia ni
SO bila kawan mtk beli,trus faham la ape yg die nak.hehe
Panjangnye explanation =p

Die just sebut warna hijau
bile g kedai, rupa2nya die nak almond
ade die mention harga yg pernah kakak die beli kt Langkawi,harga bebas cukai kan
Tp bile sy tgk kt cni harganya double!
memandangkan sy xtau size yg biasa mereka beli n die pun kata beli je, sy pun beli lah
Tgk mcm sedap je,sy pun beli satu utk saya.
Adela dalam 8 kotak pepero tu dlm kotak besar yg die jual ni
Satu kedai je dlm byk2 kedai yg sy cari
Bile makan,mak aiiihhh...sdapnye!
coklat banyak dan almond die penampah perisa la kan.

Emmm..mcm kenyang je rs bile makan ni sbb byk isi die.
Tp pada hakikatnya mana leh rs kenyang! Heheh
Siapa yg pnh makan?
beli ktne?
and brapa harga korg beli?
share la kt tmpt komen ni kalau pnh mkn or beli...=)





1 comment:

isuzu_aizu said...

ada jual kat sogo, tp mahal la Rm5+ kot , tp boleh lah sesekali teringin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...