Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Tuesday, August 13, 2013

berbuka di restoran Gukawe



kedai makan orang Kelantan yang ada di Sabah ni tak banyak
tapi biasala,mana2 kite pergi mesti ade orang2 Kelantan jgk
sbb mereka ni golongan peniaga tegar dan juga kuat merantau
Kalau mencari makanan2 sedap, tak sah kalau tak makan die kedai2 pemiliknya asal dari Kelantan.
Kalau tak, tak merasa la makanan yg sedap

jadi kami suami isteri tak lepaskan peluang bawa fmly merasa makanan di situ
paling suka tgk skali ialah kerabu sotong nya
kalau tgk sotongnya,pergh..berkilat!
sedap pn sedap.

Kami smpi awl di kedai makan tu
menyembang dan memesan makanan jela time tu
lupa nak bawa kurma sendiri
Masa tu pula pekedai tak sediakan kurma buat kami
Jadi masa tu saya rasa kekok sket sbb tak berbuka dengan kurma
the next time kami berbuka di Gukawe ni,mereka sediakan kurma percuma plak.
Kami plak dh bw kurma sendiri time tu.
AWKWARD ;p

anyway,di Gukawe ni ade jugak jual murtabak
murtabak more to versi semenanjung dr versi sabah yg menggoreng dgn minyak yg banyak dan isinya banyak sayur
Gukawe punya murtabak sedap jugak
Isi banyak, dan cara masaknya biasa saja mcm di semenanjung.
mak pn dah tergila2 kan roticanai die sana bile dah rasa murtabak die 





Kerabu sotong

Murtabak

Nasi goreng USA

Nasi goreng Thai







No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...