Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Monday, August 19, 2013

persediaan kepada kejutan ulangtahu perkahwinan


Rabu lepas (14/8/13) masa tgh browsing thru wall home dlm FB tu..
baru perasan dh cecah Syawal ke tujuh.
trus teringat yang tahun lepas kami bernikah dan bersanding pada 7 Syawal bersamaan dgn 25 Ogos 2012
So its our 1st wedding anniversary!!

suami dh g keje plak masa tu
xsempat nak wish
Dah tentu2 la die xigt sbb belum tarikh majlis tu
saje je la nk take 7 syawal sbg tarikh sambutan or ingatan..ialah tarik Islam kan
bkn ramai boleh igt
jadi dh senang p kawin masa raya,xkan nak lupa plak kan
Tarikh biasa tu mudah sgt nk igt.haha.
Ramai pn igt yg tu kan

memandangkan mak dan adik masih ada di sni,terus pasang niat nk kuar beli kek lepas bawak dorg g kedai souvenir
Balik tu leh sambut n mkn sama2
n nak bagi kt jiran2 yg rapat
mmg konpem xhabes punya kek tu
tah mcmana tetiba terfikir nk buat surprise

So bile cik abg balik dr keje n ade dlm bilik,
Mintak tlg si Elia (adik) planning sama2 ape nk buat
she came up with the idea nk guna bilik DIY saya as the surprise venue
Pastu ngn bunga2 fabric yg sedia ada dlm bilik tu sbg pengganti bunga ros hidup
ade plak lilin letrik yg pakai bateri dlm tu,trus diambilnya utk susun keliling kek nnt

So i siapkan kek dr dlm peti ais sume bfore g soh suami mandi
elok die habes mandi,tetiba laju plak die kuar bilik n ke ruang tamu
Biasa nya die men game dlm bilik dlu sblm kite pgl kuar

Tapi mujurla dh prepare sume
kte ni siap peluh2 lg pakai baju n jeans dlm baju kelawar tu
Nk cover nye pasal
yela,nk smbut mesti nk amek gmbr..ye x?
xkn la nk post gmbr ngn bju kelawar n bertudung plak.hehe

to cut the story short,sy pgl die dr dlm bilik DIY tu siap berpakaian lengkap sume..n surprised him!
ade jgk video yg my sis record n share dlm ig die.
cek it out la kat @elia_jejariruncing

Alhamdulillah mmg die xjangka la kan.haha
die ngn pakai baju dlm umah n kusut masai kene surprise n snap gmbr
nsb kte cntk.haha
Lepas tu trus ajak minum sbb jiran geng lepak bru je kuar g minum masa kami nk ke umah die bg kek
So kami bwk je kek tu ke dorg n lepak sesama

Next entry saya share gmbr selepas buat kejutan ek.
BYE


kek bru kuar peti ais

Ltak lilin sket

ni bile dh deco n tutup lampu bilik

Dh tmbh lilin atas kek,gini la rupanya ;)

Amek gmbr duluuuu

Ehem.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...