Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Monday, May 26, 2014

Susulan suami jatuh siling - transfer ke kelas pertama


..............sambungan entry sebelum ini...

keesokkan harinya pakar xray telah datang ke wad kami dan memberitahu bahawa tulang belakang utamanya yg L1 tu dah patah. fractured. kire pecah berderai la.hehe
tapi alhamdulillah tak usik mana2 saraf pun. bersyukur sangat
jadi kurang la peluang nk lumpuh atau cacat2 lain lepas habis recover nnt

doc cakap akan amek masa yg lama utk diwardkan dalam hospital ni.
jadi saya pun balik ke rumah utk ambil semua kelengkapan diri dan suami
suami masih belum mandi atau lap badan lagi sejak pagi semalam.
apetah lgi sejak kemalangan tu yg seharian die dah bekerja.
darah bekas tergigit lidah dan luka lengn pun masih belum dicuci.
jadi semua tu saya buat sendiri perlahan2 masa hari kedua.

lap sahaja badannya lepas doc benarkan badan die diiringkan ke kiri atau ke kanan secara serentak kalau nk lap badan dan perlu juga dibuat setiap dua jam utk di 'angin'kan badannya selain membiarkan darah x berkumpul sahaja di belakangnya saja.
kalau darah berkumpul saja di belkang tu, bukan saja bdannya panas, kemungkinan buasir dan sembelit dia boleh dapat memandangkan die perlu baring seharian selama berbulan2 sementara nak tgu tulang sembuh.

pada mlm pertma, suhu badannya naik.
mgkn sbb tkejut dgn apa yg jadi.
saya tuamkan dahi nya dengn kain tuala air sejuk sepnjang malam
alhamdulillah esoknya suhu dah turun


selepas kami dpat GL dari pejabatnya, kami pun dipindahkan ke bilik kelas pertama yang ada dua katil.
semua kawan2 nya datang membantu mengangkat suami bertuah ni.hehe
alhamdulillah, selesa sikit. 
tambahan pulak sebelah katil masih kosong, jadi tidakla rasa segan or x selesa nak berborak
bilik air pun privasi lagi kan..
cuma bilik tu aircond mmg rosak.
jadi ia agk merisaukan memandangkan suami cepat berpeluh and tak bagus utk keadaannya yg sentiasa berbaring. 
dikhuatiri akan tumbuh ruam.

bebel je bos ni membahan suami.hehe.


antara rakan2 a.k.a jiran yang datang membantu


masa ni first time dapat sarungkan baju bru dari kepala.

antara yang datang melawat. tq


rakan2 suami dari JKR yang datang melawat dan membawa buah tangan

20% dari keseluruhan buah tgn yg kami dapat rasanya....

pekerja kontrak pun dtg melawat. alhamdulillah..

anak buah suami dtg bwk kipas dr pejabat. since aircond xdapat dibaiki. slow sgt kuasa nya.

anak2 buah suami

pihak atasan suami :)


suami nampak happy la sket kt sni.
peaceful sbb xramai ulang alik..
makanan pun sedap2.

seronok la suami. mkn bersuap, wife jg pantang ;)

so far beberapa minggu di dalam hospital, lama2 dpt la biasakan diri.
ulang alik tgk rumah or dapatkn brg keperluan diri dan suami
syukur la masa ni xde komitmen lain lagi
jaga suami je 100%
dgn bantuan jiran2 jgk..kerja jadi lebih ringan dan less - stress


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...