Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Monday, September 22, 2014

Pregnancy updates : hamil 2 bulan


lama sangat dah x update blog.
apetah lagi nk update pasal pregnancy
last update pun pasal mcmana my first time tau yg diri ini pregnant

yela, sejak ada instagram ni mmg xramai yang aktif blogging dh kan?
setuju x?
tak ramai.bukan tak ada :)

so yg bwh ni semua updae dr my private instagram la eh
saya amek n inform yg mne boleh.
ni gmbr2 sepanjang tempoh dua bln pertama prefnant :)



biasalah..org hamil dengan makanan masam ni kadang2 x dapat dipisahkan. bukan apa, bile dah rasa macam mual2 tu, bende yg boleh kurangkan mual tu ialah makanan yg masam2. sebab tu salunye org hamil dikaitkan dengan makanan masam2...
tp ni saya beli kt KLIA.
ade farmasi PUSRAWI kan dekat area boarding domestik n kedai Kopi Time tu, kalau xsilap namanya lah
actually xde rasa mual lagi masa ni tp sbb nk naik flight, mmg saya biasa sediakan sweets yg sour atau asam macam ni sbb kadang2 bole pening kt atas tu.
end up x perlu bende ni sangat sebab perut behave n xde pun rasa mual
first time naik flight dalam keadaan sedang hamil.
alhamdulillah, xde masalah langsung selain masalah dalaman yg risau sendiri.hehe





orang kate elok masa mengandung tu banyak membaca atau selesaikan masalah matematik
tapi masa tu belum rajin nk bukak buku add maths yg ada dalam stor tu..so saya bermain dengan numbers melalui game Sudoku yg saya pernah ada sebelum ni
dlu mmg xfaham macamana orang boleh main Sudoku ni
macamana dorg dapatkan nombor2 ni tanpa salah susunannya?
bile belajar yg xtau dari sapa..pelan2 fahamkan sendiri..baru la tau cane nk main
bole tahan jgk..ada yg susah, ade yg senang.
mmg leka main ni
rasanya mengasah minda la...haha.
saya dan suami memang suka main ni
kadang2 gilir2 guna buku yang sama sebelum lepas tu beli beberapa buku plak
tapi x satu pun habis pakai lagi.hehe
masa update gmbr ni dalam ig..mmg ada yang dah teka saya ni pregnant
tapi saya tak sahkan lagi sbb masih terlalu awal untuk orang ramai tau.
kawan yg btol2 rapat je mmg saya inform



sejak tau bijirin ni memang bagus utk kandungan, saya pun makin galak amalkan makan cereal ms breakfast
tapi salu tambah dgn apa2 buah2an la
kalau xde buah, baby carrot pun jadi la,haha
janji makan buah selalu ye?hehe
kt Labuan ni buah epal je banyak n senang dapat
walaupun mahal
memang terpaksa jugak la beli epal n makan tiap2 hari
kadang2 anggur pun ok jgk..ade la stok
kalau nk dibandingkan dengan semenanjung, lagi banyak buah n jauh lebih murah



bila dah pregnant tu..mula la mengidam kan?
haa..mula2 sekali mengidamkan kek lapis sarawak
nasib baik la kebetulan suami kene meeting di Kuching
dapatla die beli
pesan jela pape, die main beli je
makannya sikit je..teringin je lebih.
nak jamu orang pun masa tu xde orang sangat kat area rumah tu..
kebetulan ramai yg balik semenanjung
dengar cte kek ni tahan smpi 6 bulan..
tp mmg smpi bulan ke 6 pun kek lapis ni xhabis pun separuh
wuuu..ampunn.
baby nk makan sekejap je.hehe






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...