Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Tuesday, September 30, 2014

Pregnancy updates : hamil 3 bulan



alhamdulillah..lega sikit rasa lepas dah cecah usia kandungan 3 bulan.
masa ni kawan2 yang xbrapa rapat tu bole la kalau nk gatal2 p inform dorg kte dh pregnant
yela, berita gembira..ade kawan2 yg hargai kalau kte share ngn die happy news ni
ade yang dengki? ah biar la org yang macam tu.rosak hati namanya tu



elok masa nak masuk 3 bulan ni ade satu berita yang sangat mengganggu emosi ibu hamil
kawan yang baru je saya whatsapp bertanya khabar semalamnya tu..dah hilang dr radar dunia
MH370 sangat terkesan buat kami (me n baby)
punya la kawal emosi taknak nangis lebih2
tp mmg susah.
solat pun xputus2 doakan Fariq Ab Hamid (co pilot) supaya selamat ataupun ditemui
terkilan sangat2 sebab baru je berwhatsapp sebelum die berlepas ke Beijing tu
xsempat bergurau.
cuma sangat bersyukur sbb Allah pertemukan kami semula dalam media sosial after his long silent bile die bertanya khabar tentang kesihatan suami yang baru kemalangan tu
masa tu xde la share news ngn die yg saya dh pregnant..sbb mcm awal lg
tp nampaknya mmg die xtahu
niat di hati rasa macam nak bubuh nama anak (kalau lelaki) ,nama die
maksud pun dh jmpe, cuma...tgk lah mcaman.
he was a nice guy
betol2 terkesan kejadian ni buat saya...my own classmate, and kami baru je berhubung sembang lama2 dlm whatsapp masa tu :(




masa tu makan pn xberselera
nasik x makan, so makan jela kek lapis Sarawak yang suami belikan sebelum ni
mcm2 jenis la ni
yg choc ada..choc cheese ade..mint ada..cuma yg masam manis je xde.
itu yg kte pesan, itu yg die xbeli.hehe




oh! kawan saya nama Ninie Lisa yang kebetulan nak balik Labuan (umah fmly) masa kte tgh mengidam WonderMilk bawak balik cupcake2 ni.
kemain anakku ni..ngidam bende jauh kt KL
pastu western plak tu (western food lain pun die berkenan masa ni)
nasi x minat betol.
makan selain nasik , nak plak die.hehe
tq Ninie!!



hah. drpd menjadi seorang yang rajin or suka je melipat baju, tetiba jadi pemalas nak mampus!
bakul baju ni tinggi tau..tp baju lg tinggi!
mana tak nye..mesin basuh besar smpi dh 3 round cuci baju..bile kering rasa liat nye nk melipat
ade kawan yg kate ni mesti sbb baby boy ni
entah la ek.smpi skg pun xtau bayang cerita.
konfius mak




lipat baju xnak, tapi tetiba datang mood baking plak dah..huhu
last masa raya ktorg ada buat pavlova dgn my fmly kt labuan tp masa tu pakai tgn je
berjam jam nk habis
so ni sbb sorg yg buat, kte pun p la tgk kalau2 mixer murah
yes..mixer ni mmg murah.comey plak tu!
trus beli n balik tu buat.
ade buat yg besar n buat yg kecik2.
suami xbrape minat dessert or bende2 manis ni..so die makan satu je
yg lain semua saya makan n bg jiran rasa
alhamdulillah akk tu pun kate xmanis sgt.
just like how i wanted it to be




ok..my baby ni die suka makan buah2an
xpernah2 mak die minat sgt makan buah anggur, masa pregnant yg sulung ni saya suka makan angggur
ya Allah sedap sangat la anggur2 nye
walaupun mahal tp supply banyak sgt kt labuan ni
lagi2 yg warna hitam
brape kali restok tah anggur ni
smpi makan cereal pun dgn buah anggur
pavlova apetah lagi..mmg letak jgk la anggur ni kan.hehe



masa pregnant ni kte banyak membaca pantang larang saintifik mahupun orang tua
banyak la inout yang saya dapat
and then share kan dgn kawan2
saya mmg ikut semua pantang yg saya tau.
selagi merepek n ada bukti sains, saya percaya
ataupun kalau saya langgar pun sekadar sekali dua je
orang kate, xnak bg kempunan..hehe



last skali, ini la pavlova saya yang second batch
buat untuk majlis makan2 masa gotong royong rumah BAKAT kat sana.
licin jgk la..pastu ada yg xsempat merasa.
ala sian plak bila teringat balik.wuuu\
sebenarnya saya xtau pun bende ni dh dihidangkan awal sbb sy simpan dalam peti sejuk rumah tu dlu
tau2 je pastu bende tu dh ade org bawak keluar ke luar..so ade yg xsedar bahawa makanan ni dah terhidang
ape lagi, yang tau pun serbu la..
xpe kak..nnt sy try la buat lagi sebelum sy posting yee..hee
alhamdulillah akak2 ni suka pavlova saya yg newbie nie :D



sekian sahaja update instagram saya utk pregnancy bulan ke tiga.
nnt sy sambung update 4 bulan ye
thanks

2 comments:

nini said...

sedih plak baca.....walaupun juz classmate but still fren kan...

aMyErInAiMiE said...

Ye nini.dan kami klasmate mmg rapat sbb kami boarding school.x mcm skola biasa,klasmate x brape rapat.tp ni bole tahan rapat.pd hr die fly last tu pn kami ade msg..xsangka tu msg terakhir..rindu beliau...ape kabar fmly nye kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...