Surat Pekeliling


campaign image campaign image campaign image campaign image



They Read

Friday, September 19, 2014

Susulan suami jatuh siling - dapat berehat di rumah selama sebulan


sambungan dr



after sebulan lebih husband dok  dalam hospital, akhirnya die dah dibenarkan bedrest di dalam rumah pulak.
simen perlu dipasang dari pinggangnya ke ketiak mcm orang berkemban tu
tapi mcmana dorg pasang?
sambil baring.
so bahagian bawah basah2 simen smpi lembap sket la cadar katil tu, bahagian atas boleh kering bile kene udara
bahagian dalamnya dorg balut dengan kapas n beberapa layer simen la jugak
nak kering katenya after 2 hari kalau xsilap

xpela, janji lepas tu dapat balik
bini suka, pesakit ape tah lagi
dh boring dh dia asik menghadap Candy Crush Saga je kt Tab die tu.hehe
nak menghadao ASTRO plak katenye
lgpun kt umah ade wifi
dapatla die update tab die yg dah lama xberupdate langsung sbb xde tenet tu..



ini beliau tgh tunggu turn utk pasang simen a.k.a Plaster of Paris (P.O.P)


after pasang simen n dapat surat discharge, segrombolan kawan2 n anak buah beliau dtg utk membantu bawa pulang suami ku yg terbaring ini :)


pengalaman pertama beliau masuk dalam ambulan dalam keadaan sedar.
sebelum ni masuk ambulans pun x ingat ape dah katenye.sakit je pk.hehe

tonggang terbalik dh gmbr.
ni masa nak masuk ambulans la ni..dr hospital ke rumah

after few minutes perjalanan, sampai lah kami ke rumah yang dirindui



ramai sgt kwn2 and anak buah dia yg datang tolong angkat suami.
yela, bukan ringan kan.
xle gerak2 sendiri plak tu
kene ingat jasa kawan2 ni..bukan senang.
tapi Allah je yg dpt balas pertolongan kawan2 die..kami xmampu kot nk tolong semua
tp mana yg boleh, kene la balas :D
semoga Allah x buat kami lupa jasa orang lain..aamiinn...

smpi rumah, bermula pulak la sesi nak keringkan simen n keringkan peluh2 dalam simen tu
tak masuk plak bab2 badan gatal sbb berpeluh dalam simen tu.
mana ada udara masuk dalam tu sgt kan?
kejung je die dalam tu
terpaksa dia abaikan sambil melayan bola di TV or internet die..kalau x mmg rasa gatal je
bayangkan la gatal tp xle garu, x ke seksa?huhuh


next update saya cte lagi ape kami buat sepanjang di rumah sebelum dapat bukak simen ni semula after 6 minggu...insya Allah....





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...